דוברת הבית הלבן קיילי מקנאני הודיעה הערב (שני) כי נדבקה בנגיף הקורונה ונכנסה לבידוד. ככל הנראה, מקנאני נדבקה באירוע ההכרזה על מינויה של איימי קוני בארט כמועמדת לבית המשפט העליון, שבו נדבק גם הנשיא דונלד טראמפ לאחר שנחשף ליועצת החולה הופ היקס.

בדבריה מקנאני אמרה כי היא עברה בדיקות קורונה בכל יום בשבוע האחרון, וקיבלה בכולם תוצאות שליליות – עד שבדיקתה הבוקר הייתה חיובית. "לא סבלתי משום תסמינים, ולא ידעתי על ההידבקות של היקס לפני התדרוך האחרון שערכתי ביום חמישי" ציינה הדוברת. "הצוות הרפואי של הבית הלבן מצא כי אין כתבים, מפיקים או אנשי תקשורת שיידרשו להיכנס לבידוד".

עוד ציינה כי תמשיך בעבודתה גם מהבידוד ובמהלך החלמתה. "בתור עובדת חיונית, אני עבדתי בנחישות כדי לספק לעם האמריקני את כל המידע הנדרש בתקופה קשה זו" אמרה. "בעקבות האבחון החיובי שלי, אחל בתהליך הבידוד, ואמשיך לעבוד לטובת הציבור האמריקני מרחוק".

לפי הדיווחים בתקשורת האמריקנית, מקנאני מצטרפת כעת לרשימה ארוכה של בכירים בבית הלבן שנדבקו בקורונה במהלך האירוע להצגת שופטת העליון החדשה בשבוע שעבר. מלבד טראמפ ורעייתו מלניה, 24 עובדי ממשל אובחנו בשבוע האחרון כחולי קורונה מאומתים – ביניהם הסנאטורים מייק לי, טום טיליס, ורון ג'ונסון, יועצת הבית הלבן קליאן קונוויי, ו-10 אנשי צוות שפעלו במהלך העימות בין הנשיא טראמפ לג'ו ביידן בשבוע שעבר.