חדשות המגזר

הרב חיים נבון לחרדים: "ממה אתם פוחדים?"

הרב חיים נבון טוען שלא בטוח שצריך עוד הבנה כלפי החרדים "הרבה זמן כתבתי שצריך הידברות עם מנהיגי החרדים, עכשיו צריך אכיפה". לחרדים עצמם הוא אומר: "החסידויות שלכם השתקמו כאן כמעט מאפס אחרי השואה. כמה חודשים של סגר ישברו אתכם?"

הרב חיים נבון לחרדים: "ממה אתם פוחדים?"
צילום: (צילום: יוטיוב / מכון ידעיה)

בפורס שפרסם בפייסבוק הרב חיים נבון מתייחס להתנהלות החרדים בקורונה

"אני מנסה להבין את התנהגותם של רבים מהחרדים, שמפרים את הסגר באופן מאורגן ומזלזלים בהוראותיו; ואני מקבל את הרושם שמבחינתם יש כאן סכנה קיומית: אם בחורי הישיבות לא ילמדו כמה חודשים בישיבה – הם עלולים לנטוש בהמוניהם; אם החסידים לא יתכנסו לטישים במשך כמה חודשים – החסידות תקרוס", כותב הרב נבון.

"בשביל זה, כך חושבים כנראה לא מעטים, שווה להסתכן. ואני לא מבין את החשש הזה".

הרב נבון מציין שגם הוא חושש לתלמידים שלו, "אבל רק לשלושה אחוזים שממילא התנדנדו על הקצה. הם אכן ישלמו מחיר, וזה כואב ומדאיג. אך אני מתרשם שרבים החרדים לא דואגים לשלושה אחוזים, אלא לתשעים ושבעה אחוזים; כאילו כל מפעלם הרוחני, שנבנה כאן במשך שבעים שנה, עומד לקרוס".

"ממה אתם פוחדים?", שואל הרב נבון. "לתורה יש כוח. אם במשך כמה חודשים הישיבות יהיו סגורות, ברגע שהן ייפתחו שוב כמעט כל התלמידים יחזרו ללמוד בשקיקה. גם לחסידות יש כוח. החסידויות שלכם השתקמו כאן כמעט מאפס אחרי השואה. כמה חודשים של סגר ישברו אתכם?"

"צריך לעשות מה שצריך כדי להגן על כולנו מפני המגפה, ובמקביל נעשה כולנו מאמץ גדול – גשמי, חינוכי ורוחני – כדי לסייע לאלו שמתקשים במיוחד בתקופה הזו. לא נסתכן בגלל זה במוות המוני", הוא אומר.

הרב חיים נבון פונה גם למדינה ואומר, "לא בטוח שצריך להשקיע עוד הרבה אנרגיה בהבנה. הרבה זמן כתבתי שצריך הידברות עם מנהיגי החרדים, צריך הסברה בשפה חרדית, צריך מודעות, צריך סבלנות. את כל זה עברנו. עכשיו צריך אכיפה של הסגר; אכיפה נוקשה, ברורה וחד-משמעית. בשביל זה יש משטרה".

תגובות

35
22
בן
30.09.20

אני פוחד מהם ומהחורבן שהם מביאים על עם ישראל אנחנו רק בתחילת האסון

1
איכסה חיים נבון
30.09.20

נבון? טיפש בריבוע ומלא רוע זה נבון זה? זה טיפש מטופש מההגדה של פסח. חיים הלז. ספג את שנאתו לחרדים מינקותו עת שלמד בבי''ס מעורב. כבר כמה שנים שחיים הזה אורב לחרדים בכל פינה. מאמריו כולם מלאי שנאה וארס נגד מקיימי מצוות התורה. כבר אמרו רבני ישראל בעת ש''הכיפה הסרוגה'' הופיע: ''כי מהכיפה הסרוגה תצא שנאה לעולם התורה''.

21
המציאות
30.09.20

אי אפשר במשך עשורים להרגיל קבוצה להיותה פריווילגית ובאבחה אחת לדרוש ממנה שיוויון לכלל הציבור. זה לא מצליח וכנראה גם לא יצליח. החברה הישראלית תשלם את מלוא המחיר על הפריווילגיות שהעניקה לקבוצה הזאת.

1
א
30.09.20

לך תגיד את זה לחבריך השמאלניים שהמפגינים שם עוברים על איסור התקהלות פי כמה מהחרדים

2
הנתונים לא משקרים
30.09.20

כולם ראו את הנתונים של אחוז ההדבקה בציבור הכללי לעומת הציבור החרדי. הנתונים לא משקרים אבל תמיד יהיו כאלה שימשיכו להאמין למעשיות של עצמם בניגוד לנתונים ויחזרו על התעמולה השקרית נגד המפגינים ככלב שב על קיאו.

20
אורי
30.09.20

כל דיברי הרב נכונים אבל מאוחרים. דפוסי התנהגות של ציבורים ניראה שכבר הוקבעו ואין מה לעשות. גם משטרה לא תעזור. אפשר להמשיך להאשים, לתמוה, להתרגז, לרחם, להשפיל,. היה כשל מערכתי בניהול המשבר וחוסר סמכות ובילבול ממשלתי שגרם שכל אחד עשה דין לעצמו. הציבור כולו מפולג, שסוי, מלא שינאה כלפי השני. אולי הגיעה זמן לדבר על איזשהו איחוי אם לא אחדות. לחפש איך למרות כל הבלגן לחיות יותר עם רגשות חיוביות כלפי השני למרות שלא מבינים אותו ותמהים. סוף סוף אנחנו מאותו עם ישראל.