חדשות המגזר

בנט מסביר: למה נעדרתי מההצבעה של סמוטריץ'

יו"ר ימינה נפתלי בנט, בלט בהיעדרו מההצבעה על הצעת החוק של חבר מפלגתו בצלאל סמוטריץ' שלא הצליח להשיג רוב: "הרגשתי מעט לא טוב הבוקר, וביטלתי את כל פגישותיי"

בנט וסמוטריץ' במליאת הכנסת
| בנט וסמוטריץ' במליאת הכנסת צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

הצעתו של חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' להקים ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגוד עניינים במערכת המשפט, נפלה מוקדם יותר לאחר שלא הושג הרוב הדרוש לה בכנסת.

הרוב לא הושג מכיוון שחברי הכנסת של הליכוד נעדרו מההצבעה, מלבד הח"כים שלמה קרעי ואריאל קלנר שתמכו, חברי הכנסת של ש"ס התנגדו והח"כים של יהדות התורה לא נכחו. שרי כחול לבן, בני גנץ וגבי אשכנזי הצביעו נגד.

סמוטריץ ועדת חקירה ערוץ כנסת
סמוטריץ ועדת חקירה ערוץ כנסת| צילום: "מגיע לך אדוני רה"מ כל מה שאתה עובר, אבל לציבור הישראלי זה לא מגיע", סמוטריץ' נגד נתניהו

מי שעוד בלט בהיעדרו הוא דווקא חבר הכנסת נפתלי בנט, חבר סיעתו של סמוטריץ'. זוהי אינה הפעם הראשונה בה בנט נעדר מהצבעה שעולה על ידי אחד מחברי סיעתו.

לפני מספר שעות הסביר בנט את פשר היעדרותו ואמר: "חברים, מכיוון שהרגשתי מעט לא טוב הבוקר, ביטלתי ביוזמתי וליתר ביטחון את כל פגישותיי מחוץ לבית, ולכן גם לא הגעתי לכנסת להצבעה ובכלל. לידיעתכם".

אחרי נפילת הצעת החוק, תקף סמוטריץ': "‏חברי הכנסת של הליכוד והמפלגות החרדיות הגיעו היום לכנסת לבושים סרבלי עבודה ואוחזים בידיהם כף טייחים, פועלים פשוטים של אבי ניסנקורן, עובדים אצלו ומטייחים את את החומה הבצורה שהוא בונה כדי להסתיר את הפגמים והחטאים של מערכת המשפט. הם פשוט מ-פ-ח-ד-י-ם. והציבור לא רוצה להצביע לטייחים- אתם מפחדים ממנדלבליט ונותנים לו לנהל את המדינה. אתם מפחדים מניסנקורן ונותנים לו להיות ראש הממשלה האמיתי".

שר התחבורה לשעבר הוסיף: "הממשלה הזו היא כישלון חרוץ בכל תחום! אתם כישלון בקורונה: הבאתם אותנו להתפרצות מסוכנת ולסגר שני וגם אותו אתם לא מסוגלים לנהל בצורה יעילה. אתם כישלון בכלכלה: לא העברתם תקציב מדינה. אתם כישלון בציונות ובהתיישבות: ביו"ש יש הקפאה דה פקטו כבר יותר מחצי שנה. אתם כישלון בלאחד את העם! חברי הכנסת החרדים, איזה הישג הבאתם לציבור הנהדר שלכם? שיתפתם פעולה עם הפיכתו ל"מפיץ מחלות" ושעיר לעזאזל?! לממשלה הזו, יש הישג אחד בלבד. כולכם טייחים שעוזרים לניסנקורן לבנות את החומה הבצורה שמאחוריה אתם מסתירים את השחיתות והעיוותים של מערכת המשפט"

וסיים בברכה: "תהא שנת פוליטיקה אמינה, תהא שנת פוליטיקה אמיצה, תהא שנת פוליטיקה אחראית, תהא שנת פוליטיקה אחרת".

תגובות

26
18
יודע דבר
16.09.20

כל פעם שבנט שומע את השם סמוטריץ הוא מרגיש לא טוב. חחחחח הוא מבין שכל עוד הוא עם סמוטריץ הכלומניק היהיר החרדלי המתנשא אין לו סיכוי להגיע להנהגה

1
עפרה
16.09.20

סמוטריץ מייצג רק את חרדלי בית אל בהנהגת משפחת מלמד וערוץ 7 זהו פלח קטן זניח ולא משמעותי בציונות הדתית יש להם בייס של בקושי עשרת אלפים קולות וזהו כל עוד בנט יהיה מזוהה איתו אין לו סיכוי לפרוץ לעם ולהגיע להנהגה יש מספיק דמויות בציונות הדתית אנשי צבא ואנשי עשיה שיכולים בקלות להצטרף לבנט במקום סמוטריץ וכך להגיע להנהגה

2
יורם
16.09.20

נכון,סמוטריץ טוב בלטפס על הגבעות זה מה שיש לו .

3
יורם
16.09.20

לטפס על הגבעות .!!

4
ליודע דבר
16.09.20

שלא יודע דבר -רק "מחפש" את סמוטריץ כל פעם עוד לא נמאס לך "להתעלק" עליו? כל פעם כותב אותו דבר עם אותה כותרת. בטוח שאינך מגיע לקרסולי בצלאל, אעפ"י שאיני מכירה אותך אלמוני, השנאה מעבירה אותך על דעתך, יחד עם כמה קנאים באתר זה שיש להם מה ללמוד מסמוטריץ !

17
ימינה מפלגה של שקרנים
16.09.20

תירוצים בשירותים

16
שוש
16.09.20

בנט נעדרת מההצבעה כי אתה צבוע בדיוק כמו זיקית