ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגוד עניינים במערכת המשפט שהציע יו"ר האיחוד הלאומי, ח"כ בצלאל סמוטריץ' נפלה היום (רביעי) בפעם השנייה. יו"ר הסיעה נפתלי בנט נעדר מהצבעה של סיעתו, ולא בפעם הראשונה. בנוסף, רוב חברי הליכוד נעדרו מלבד הח"כים שלמה קרעי ואריאל קלנר שתמכו, ש"ס התנגדו ויהדות התורה לא נכחו. שרי כחול לבן, בני גנץ וגבי אשכנזי הצביעו נגד.

סמוטריץ תקף: "חברי הכנסת של הליכוד והמפלגות החרדיות הגיעו היום לכנסת לבושים סרבלי עבודה ואוחזים בידיהם כף טייחים, פועלים פשוטים של אבי ניסנקורן, עובדים אצלו ומטייחים את את החומה הבצורה שהוא בונה כדי להסתיר את הפגמים והחטאים של מערכת המשפט. הם פשוט מ-פ-ח-ד-י-ם. והציבור לא רוצה להצביע לטייחים- אתם מפחדים ממנדלבליט ונותנים לו לנהל את המדינה. אתם מפחדים מניסנקורן ונותנים לו להיות ראש הממשלה האמיתי".
הממשלה הזו היא כישלון חרוץ בכל תחום! אתם כישלון בקורונה: הבאתם אותנו להתפרצות מסוכנת ולסגר שני וגם אותו אתם לא מסוגלים לנהל בצורה יעילה. אתם כישלון בכלכלה: לא העברתם תקציב מדינה. אתם כישלון בציונות ובהתיישבות: ביו"ש יש הקפאה דה פקטו כבר יותר מחצי שנה. אתם כישלון בלאחד את העם! חברי הכנסת החרדים, איזה הישג הבאתם לציבור הנהדר שלכם? שיתפתם פעולה עם הפיכתו ל"מפיץ מחלות" ושעיר לעזאזל?!לממשלה הזו, יש הישג אחד בלבד. כולכם טייחים שעוזרים לניסנקורן לבנות את החומה הבצורה שמאחוריה אתם מסתירים את השחיתות והעיוותים של מערכת המשפט"
וסיים בברכה: "תהא שנת פוליטיקה אמינה, תהא שנת פוליטיקה אמיצה, תהא שנת פוליטיקה אחראית, תהא שנת פוליטיקה אחרת".
ניסנקורן משיב לסמוטריץ': "הביזיון הכי גדול הוא שכשאנחנו מתמודדים עם קורונה מה שמעניין את סמוטריץ' זה רק להסית נגד מערכת המשפט. אפילו בנט כבר לא בא להצביע בעד ההצעה שלך. כמה זה מגוחך לנסות לבזות את מערכת המשפט בתקופה
חה"כ אריאל קלנר, בין היחידים שהצביעו בעד ההצעה. במהלך הדיון אמר: "מי יחקור את החוקרים? דמוקרטיה אינה שלטון השופטים. שלטון החוק אין פירושו שגורמי אכיפת החוק יכולים לצפצף עליו!."





תגובות
להקים ועדת חקירה איך סמוטריץ התחזה במשך שנים לבן ישיבה קיבל מלגה ממשרד הדתות הצהיר שתורתו אומנותו ודחה גיוס והלך בנחת ללמוד תואר ראשון במשפטים בקריה האקדמית אונו ורק לאחר סיום התואר בגיל 28 התגייס לשרות מינימלי של כמה חודשים כפקיד בקריה, על זה צריך לדרוש ועדת חקירה שהציבור ידע מי זה הסמוטריץ הזה
סוף סוף מישהו כותב לעניין בושה לעם ישראל שמר בצלאל סמוטריץ הוא חבר כנסת אדם שרימה את הצבא עשה קומבינות בלי סוף כדי לא להתגייס עד גיל מאוחר ופתאום נדחף לבמה הציבורית בממזרותו דרך השתלטות על תקומה ומשם על האיחוד הלאומי ומשם כעלוקה על מפלגת הבית היהודי ועכשיו הימין החדש מקווה שהשנה הבאה תזכה שאנשים נבזים כמוהו לא ישמשו נציגי ציבור
הבנדיטים מהימין החדש מציעים אי אמון בממשלה ועוד מבקשים תמיכה מהקואליציה? חבר רפורמים מסריחים. בנט, שקד, סמוטריץ'.
מילא הליכוד לא הגיעו! אבל בנט למה לא הגיע?!
, למה שבנט יגיע ? בנט יודע שנושא ניגוד העניינים של השופטים הוא פייק ניגוד ושטויות, ואינו משחת זמנו לריק על שטויות, רק כדי להטריל את הכנסת.
חחח אפילו לבנט לא היה זמן להגיע להטרלות של סמוטריץ המדועמם...