מאיר רפאל חי ביטון המנכ"ל היוצא של איגוד הרבנים בישראל מסביר מה עושים עם שום, בצל וביצה שקלופים ונשארים כל הלילה. צפו:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

כשרות מושג 2

"יש לנו מושג שנקרא שום בצל וביצה. בתלמוד נאמר: 'אמר רבי שמעון בר יוחאי, שום קלוף, בצל קלוף, ביצה קלופה שעבר עליהם הלילה כל האוכלם הרי זה מתחייב בנפשו', וזה מהדברים שנאסרו מחמת הסכנה, לכן בכשרות אנחנו מקפידים שלא להשאיר דברים אלו גלויים כל הלילה".

"זה מצוי גם בחנויות, כריכים וכדומה, שמשאירים בצל או ביצה מקולפים כל הלילה, והפתרון לזה לקחת שמן ולערבב עם רוטב או מלח ואז אין בעיה. בתעשייה של העוגות שמשתמשים בחלמוני או חלבוני ביצה, ואז מערבבים בגלונים כמה אחוזי סוכר, במלונות מסעדות וכ"ו מערבבים בזה אחוזי מלח".

"לגבי בצל או שום, אם משאירים מהקליפה או מהראש שלהם – לא שורה עליהם רוח רעה. או שמשרים בחומר משמר ואז לא שורה רוח רעה וזה נחשב מעורבב".

"יש עוד דברים שיש בהם סכנה, כמו ערוב של בשר ודגים וצריך להקפיד על הפרדת הכלים, וכן בהכנת דגים לא להשתמש באבקת מרק בשרית, אלא רק באבק מרק פרווה".