חדשות

הנדל מצהיר: "לא אתן את ידי לממשלה צרה"

לאחר ההצעה שהניחו חברי סיעת דרך ארץ לדחיית התקציב, מבהיר השר יועז הנדל היום כי הם לא ילכו לממשלה צרה: "ממשלת אחדות זה לא אהבה ממבט ראשון, אבל זה הפתרון היחיד למדינת ישראל"

הנדל מצהיר: "לא אתן את ידי לממשלה צרה"
צילום: שר התקשורת יועז הנדל (צילום: פלאש 90)

המשבר הפוליטי: בפתח ישיבת סיעת "דרך ארץ", פתח שר התקשורת ויו"ר דרך ארץ יועז הנדל ואמר: "אני שב ומצהיר כאן: לא אתן את ידי לממשלה צרה. לא נתנו בעבר ולא ניתן בהווה. הבחירה ללכת לבחירות היא קלה לפוליטיקאים וגזרה רעה מאוד לאזרחי ישראל."

גפני על חוק דחיית התקציב: "שיתוק של המדינה"

"אחדות היא אידיאל, לא הכרח", הוסיף הנדל וביקר את התנהלות הממשלה. "הממשלה לא מתפקדת מספיק טוב, אני לא מסתיר את זה. אם רוצים שזה יעבוד צריך שכל חלקי הקואליציה יעבדו היום על ההסכמים ביניהם ומציאת פשרות".

הנדל הוסיף כי "בחירות רביעיות פירושן זריעת הזרעים לשנאת חינם, אני שומע ורואה את השפה, חלילה למלחמת אזרחים. שלוש פעמים ברציפות שלחנו את אזרחי ישראל אל הקלפי וחזרנו עם אופציה אחת בלבד- ממשלת אחדות. זה לא אהבה ממבט ראשון, אבל זה הפתרון היחיד למדינת ישראל".

לפי הצעת הפשרה שמקדמים השר יועז הנדל וח"כ צביקה האוזר מ'דרך ארץ', ביום רביעי הקרוב יעלה להצבעה החוק לדחיית תקציב המדינה בשלושה חודשים עד למציאת מתווה מוסכם על ראש הממשלה נתניהו ויו"ר כחול לבן בני גנץ לנוהל העברת התקציב.

בליכוד בעת המשבר הפוליטי, ניסו על פי הדיווחים, להעביר לצד שלהם לממשלה צרה, את חברי הכנסת האוזר והנדל, גם היו פניות לשרות פנינה תמנו שטה ועומר ינקלביץ'.

תגובות

2
2
אחד תם
10.08.20

חלאס כבר אתה רואה את הנזקים שחלקם בלתי הפיכים שעשתה הממשלה הזו. מה רע בממשלה צרה? אתה אפשר לעבוד להציל את הכלכלה והבריאות של כולנו. ניסינו, הבנו, סבלנו, ספגנו. די עם השטויות המנותקות מהמציאות האלה.

1
מנחם
10.08.20

אתה מעדיף להמשיך עים האגו הנפוח של גנץ שלא מוביל לשום מקום, ממשלה צרה עדיפה על ממשלת שיתוק שכל אחד חוסם את השני, אים לא תיתעשתו אתה והאוזר זה יהיה שירת הברבור שלכם,ותיזכרו כאלה שחיבלו ושמו מקלות ומסמרים בגלגלים