בליכוד עדיין לא ויתרו על הקמת ממשלת ימין צרה בלי כחול לבן, והשבוע שיגרו גורמים ממפלגת השלטון הצעה לחברי סיעת דרך ארץ, יועז הנדל וצבי האוזר, בכדי לראות שיש היתכנות למהלך.

על פי הדיווח של עמית סגל בטורו השבועי ב'ידיעות אחרונות', בשבוע האחרון הועברה להאוזר והנדל הצעה להשתלב בליכוד, תמורת שדרוג במסגרתו הנדל ישודרג ויקבל תיק בכיר ממשרד התקשורת, והאוזר המכהן כיו"ר ועדת חוץ ובטחון, ישודרג אף הוא לתיק בכיר.

על פי הדיווח, בליכוד מעריכים שהשניים יבינו שעדיפה להם ממשלה צרה מאשר תרחיש של הליכה לבחירות בו, כך לפחות על פי הסקרים, הם לא יהיו בממשלה הבאה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"ישראל לא צריכה בחירות. היא צריכה תקציב", נתניהו בסיעת הליכוד (קרדיט: ערוץ כנסת)

לדברי סגל, בין החבירה לליכוד לבחירות, הנדל והאוזר יעדיפו ככל הנראה את האופציה הראשונה, אך הסיבה שהם לא ממהרים להשיב בחיוב לליכוד היא שיש להם אופציה נוספת והיא שהם יוכלו לחבור כבלוק טכני לאחת המפלגות בימין – ככל הנראה ימינה – כשההערכה היא שעם זיהוי ימני וכמה מיליוני שקלים במימון מפלגות יהיה להם ביקוש.