‏לקראת הדיון הנוסף היום (שני) בוועדת הקורונה, מתכוונים חברי הכנסת להתנגד בפעם השנייה להחלטת הממשלה ולהצביע בעד סגירת חופי הים ובריכות השחייה בסופי השבוע, במטרה להחריג זאת מהצו. עם זאת, לגבי פתיחת המסעדות ומכוני הכושר ישנה מחלוקת.

בכדי לשכנע את חברי הכנסת, נשלחו לוועדה סגן שר הבריאות יואב קיש והמשנה למנכ"ל המשרד הפרופ' איתמר גרוטו, השניים השתתפו דיון גם אתמול והזהירו מהתחלואה הגבוהה. "אתמול היו נתונים עם נתונים יותר טובים, ירדנו באחוז המאומתים", פתח קיש. "אני לא יודע אם יש כאן מגמה, אבל ירדנו מ-7% ל-5.5%. מציע לכולם להיזהר מלחגוג יותר מדי".

מציע להיזהר מלחגוג, קיש בוועדה (צילום: עדינה ולמן/ דוברות הכנסת)

גרוטו התייחס לנתוני הקורונה מהבוקר, לפיהם נדבקו פחות מאלף אנשים: "משלשום בחצות ועד היום בחצות, 55 חולים קשים. הנתונים כיום מעודדים יותר, אך מוקדם לדעת אם זו מגמה, וקצב הגידול – טרם נבלם. בקצב גידול החולים החדשים אנחנו באחד המקומות הגרועים בעולם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(קרדיט: ערוץ כנסת)

יו"ר הקואליציה, מיקי זוהר פתח בהתייחסות לאיומי ההדחה נגד שאשא ביטון: "אין לנו משהו אישי חלילה נגד יו"ר הוועדה או החברים בוועדה, אלא מתוך חשש אמיתי לבריאות הציבור. ההחלטה שמתקבלת פה עלולה לסכן ציבור גדול מאד ומשם נובע הוויכוח וגם האירועים הפוליטיים שאנחנו עדים להם".

לפתוח חופי ים, בריכות ומסעדות בחוץ, לסגור חדרי כושר

זוהר הודיע כי הממשלה בעד לפתוח את חופי הים, הבריכות והמסעדות בשטח פתוח: "כ-80% מהמסעדות יכולות לפתוח כך, נאפשר פתיחת מסעדות בשטחים פתוחים בלבד, והמסעדנים יכולים לחיות עימם למרות הקושי. נתוני משרד הבריאות על מקור ההדבקה איננו מוחלט כי החולים אינם יכולים להיות בטוחים היכן נבדקו".

על פעילות בחדרי הכושר: "מעצם אופיים הם סכנה להידבקות. נבדוק שיטות ותנאים חדשים לפתיחת חדרי הכושר".

נאפשר פתיחת מסעדות בשטחים פתוחים בלבד, זוהר (צילום: עדינה ולמן/ דוברות הכנסת)

במקרה כזה בו לא יאשרו ההגבלות במלואן, ימומש ככל הנראה האיום של הליכוד להדיח את יו"ר הוועדה יפעת שאשא ביטון, שהצהירה בעצמה כי "לא בטוח שהגבלות הן הפיתרון הנכון בזמן הזה", והודיעה כי היא "מוכנה לשלם את המחיר".

כשאיום הפיטורים עלה בשבוע שעבר שעבר הודיעו בכחול לבן כי לא ייתנו לזה יד, בעקבות כך חזר בו יו"ר הקואליציה מיקי זוהר מהמהלך והסתפק בכך ששאשא ביטון תושעה מתפקידה לזמן מה.

בתום דיון שנמשך חמש שעות העבירו אמש חברי הכנסת לממשלה מסמך דרישות עם השינויים מבחינתם. בין היתר: לאפשר חוף ים בסוף שבוע- על מנת לאפשר פיזור של ההמונים שיוצאים החוצה בכל מקרה ואילו בבריכות- לאפשר פתיחה גם בסופי שבוע. בנוסף, חדרי כושר- לשקול להשאיר את חדרי הכושר פתוחים כולל הסטודיו. בכדי שהשרים ישתכנעו , הציעו בוועדה לשנות את היחס למתאמן 1 ל-10 מטר במקום 1 ל-7 כמו שהיום ולמצוא דרך להחריג אותם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

"לא בטוח שההגבלות הן הפתרון הנכון", יפעת שאשא ביטון בוועדת הקורונה (קרדיט: ערוץ כנסת)

במסעדות לאפשר קיום מתווה "תו סגול" בחוץ, ובנוסף לשאר עוד 35% תפוסה בפנים – כמו שנהוג במלונות ובמקומות עבודה לאפשר בחדרי האוכל תפוסה של 35%, חדרי אוכל במפעלים יהיו בדומה לחדרי אוכל במלונות

אטרקציות- להשאיר פתוח את גן חיות התנ"כי בירושלים והספארי ברמת גן רק במסלול רכוב, ולהמשיך לאסור הליכה רגלית שעלולה להוביל להתקהלות. על  אטרקציות תיירותיות באילת הוצע לאפשר לפתוח לכולם,  אחרת נטען כי כולם יהיו בעיר באותם מקומות כמו הבריכה במלון והאוכלוסייה הנופשת לא תפוזר על פני שטח רחב ולמנוע את העומד בבסיס ההגבלות – ההתקהלויות. ודרישה רחבה עוד יותר על אטרקציות באופן כללי- להמציא פתרון ייחודי מאחר ו"צריך לאפשר אותם כדי להציל את המשק".

לפי נתונים שהוצגו בדיון על ידי משרד הבריאות על מצב הנדבקים מהשבוע האחרון, עולה כי 1474 אנשים נדבקו בגל הנוכחי בבית, 210 במוסד חינוך, 123 באירועים, 106 בלבד בבתי כנסת ישיבות ומקוואות, 89 במסעדות ובתי קפה, 48 בעבודה, 24  בחדרי כושר ורק 4 בבריכה.

עוד עולה מהנתונים כי יותר ממחצית מהמקרים, כ-2400 חולים לא ידוע איפה נדבקו ומאיזה אדם ספציפי. מדובר באנשים שמקום החשיפה ידוע אך לא זהות המקרה המאומת – 721 נדבקים (14.1%) ועוד 1662 נדבקים ממקור חשיפה לא ידוע (32.5%). משכך, 64% מהחולים עברו חקירה אפידמיולוגית, עוד 3% לא ניתן לחקור אולם נתון נוסף על 33% נדבקים לא נצא במפה של נדבקים שלא נחקרו כלל ללא הסבר.