הבחירות לרבנות העיר חיפה. תמונת המועמדים לתפקיד הרב הראשי הספרדי של העיר חיפה מתחילה להתבהר. על פי הדיווח באתר החרדי 'כיכר השבת', בימים האחרונים עלה שם נוסף כמי שמועמד לתפקיד הבכיר.
מדובר ברב יצחק לוי, רבה של העיר נשר וחבר מועצת הרבנות הראשית. הרב לוי, בוגר ישיבת 'חזון עובדיה', נחשב לתלמידו הקרוב של הרב יצחק יוסף, ואף זוכה לתמיכתו: "במידה והוא אכן יתמודד, סיכוייו גבוהים, הוא זוכה לתמיכת הראשל"צ שכבר הביע בו תמיכה, השאלה אם אכן הוא יתמודד", טוען בכיר במשרד לשירותי דת.

לדבריו: "כבר כעת הרב יצחק לוי קיבל חלק מהסמכויות בעיר חיפה, הוא אחראי על רוב נתח הכשרות בעיר לצד אחריות על מחלקת הנישואין".
כזכור, הרב לוי נבחר לפני כשנתיים לרבה של נשר אחרי שגבר על מועמד הציונות הדתית, הרב יהודה דנה, כאשר בסיבוב הראשון התוצאה הייתה תיקו ובסיבוב השני 12 מתוך 16 חברי גוף הבוחר בחרו בו לתפקיד.
לאחר הצטרפותו של הרב לוי למירוץ, כעת השמות הבולטים לתפקיד הרב הראשי הספרדי של חיפה הם: הרב אברהם שלוש בנו של הרב שלמה שלוש זצ"ל; הרב אליהו אילוז רבה של אור עקיבא והרב דוד אבוחצירא, רב שכונה בחיפה.





תגובות
ביבי לחץ לפני שלוש שנים הרב יצחק לוי נבחר כמה זמן כבוד הרב נמצא פיזית בעיר נשר? עכשיו הוא עוזב לטובת העיר חיפה . אז מי יהיה הרב של נשר? אז בגלל לחץ על חברי הליכוד במקום לבחור ברב יהודה דנה תלמיד חכם אמיתי שיכל להרים את שירותי הדת בנשר בחרו ברב יצחק לוי שעסוק בכשרויות בחיפה עסוק בעריכת בחינות לרבנות הראשית לרבני עיר ועוד . אבל בנשר הוא לא נמצא
ומתי יהיה רב לעיר נשר הרב יצחק לוי נבחר לפני כשנתיים-שלוש לרב העיר נשר ואם הוא יעזוב אז יקח לפחות עוד כמה שנים למנות שם רב חדש. האם זה ישר או מוסרי לעזוב עיר מעט זמן לאחר שנבחרת ולהשאיר אותה בלי רב?!
רק רבי דוד אבוחצירא יהיה הרב של חיפה
רב..עם לא רב של.. שילך לשחק כדורגל...אין לו אף תעודה...די לשחיתות