איש צוות במוסדות 'בני דוד' בעלי אובחן כנשא של נגיף קורונה. בעקבות כך, כלל תלמידי המוסדות שוחררו הבוקר (רביעי) לביתם.

בהודעה שנשלחה לתלמידי המוסדות הוסבר כי "לאור הנתונים ולאחר התייעצות הוחלט כי לאחר התפילה, כלל תלמידי המוסדות ב'עלי' נוסעים הביתה לסוף השבוע. לאחר שיתבררו הנתונים נודיע לגבי חזרה בשבוע הבא בעז"ה. צום מועיל ושבת שלום".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: באדיבות המשפחה)

מהמכינה הקדם צבאית בעלי נמסר לסרוגים: "תלמידי מוסדות 'בני-דוד' בעלי יוצאים הבוקר לחופשת סופ"ש לאחר 3 שבועות במוסדות. עם קבלת בדיקת קורונה של עובד אחד מצוות המטבח שנמצא חיובי לנגיף הוחלט להקדים את יציאתם שתוכננה לאחה"צ. אלה ימים מורכבים לכולנו, ואין ספק שכוחנו באחדותנו ובעזרת השם נעבור גם את זה".

בתוך כך, בעקבות החלטת הממשלה אמש ואישור החוק עוקף הכנסת, משרד הבריאות פרסם אמש (שלישי) הבהרה לגבי רשימת מגבלות הקורונה החדשות שנכנסו לתוקף במסגרת המאבק בהתפרצות החדשה של הנגיף.

היום בשעה 8:00 תיכנס לתוקפה סגירת האולמות וגני האירועים. בקרב בעלי אולמות האירועים יש זעם על ההחלטה והם דורשים פיצוי מהמדינה על אובדן ההכנסה. חלקם אומרים שההגבלה על 50 איש שהייתה עד היום, גם כן לא הייתה רווחית. יש לציין שההחלטה נכנסת לתוקפה לקראת שלושת השבועות שמתחילים מחר: צום י"ז בתמוז, בהם אשכנזים לא נוהגים להתחתן, אבל בעדות המזרח האיסור חל רק ב-9 הימים- לפני ט' באב.

דבר נוסף שנכנס לתוקף הבוקר, הוא קנס מוגדל על אי חבישת מסכה, שעל פי הדיווח בחדשות 12, נכנס במהלך הלילה לעדכון במחשבי המשטרה ויופעל בשטח החל מהיום. הקנס שאושר השבוע במליאה יעלה מ-200 ש"ח על אי חבישת מסכה ל-500 ש"ח.