מי שלא לומד תנ"ך בגובה העיניים כופר בקדושתו
הרב עידו פכטר שוב עשוי לעורר סערה בעקבות דבריו על הדרך ללמוד תנ"ך: "וכי דוד לא חטא באשת איש? וכי יעקב לא ביקש את רחל כדי לבא עליה? וכי משה לא סבל ממשבר מנהיגות?"

בשנים האחרונות עלתה לסדר היום המחלוקת אודות הדרך ללמוד את ספר הספרים. מנגד לאלו הטוענים שיש להנגיש אותו וללמד אותו "בגובה העיניים", יש מי שטוענים שמדובר בטעות וכי הדרך היא לרומם את העם לגובה התנ"ך.
הרב עידו פכטר, רב קהילת 'ישראל הצעיר' בנתניה, מתייחס למחלוקת ואומר כי "מי שלא מוכן ללמוד תנ"ך בגובה העיניים כופר מבחינתי בקדושתו, כי הוא אינו מאמין שהתנ"ך באמת היה. כי אם התנ"ך היה, אז לדמויות שבו היו חוזקות לצד חולשות, יתרונות לצד חסרונות, במינון כזה או אחר, כמו שיש לכולנו. ואז לתנ"ך הזה יש מסר חשוב עבורנו, בני האדם הפשוטים, שקיבלו אותו ושקוראים אותו, ושמתמודדים עם אותם אתגרים בחיים שלהם".
הרב פכטר ממשיך וכותב: "אבל מי שמסרב לקרוא אותו בגובה העיניים – אז מה לדעתו באמת קרה שם? וכי דוד לא חטא באשת איש? וכי יעקב לא ביקש את רחל כדי לבא עליה? וכי משה לא סבל ממשבר מנהיגות? אם כל זה לא כפשוטו, אז על מה כל הסיפורים, ומה המסר של התנ"ך לנו, בני אנוש, חלקנו מנהיגים בעצמנו?".
הרב פכטר רותם את פרשת השבוע האחרונה, חוקת, בכדי לחזק את גישתו וכותב: "פרשת חוקת היא ההוכחה מבחינתי לגדולתה ונצחיותה של התורה. אם תורת משה מסוגלת לספר על חטאו של משה, משמע שהספר הזה גדול אף ממשה. כי התורה היא לא סיפורי בדים ולא משלים. וכמו שאני מאמין שיציאת מצרים הייתה ואין היא משל, והמשכן היה באמת מבנה מקרשים ועורות ולא מודל תיאורטי, כך גם אני מאמין שמשה נפל ולעתים גם היה מתוסכל, והכל כפשוטו, ממש".
"וזוהי גדולתו של התנ"ך בעיניי", מסכם הרב פכטר. "גדולתו טמונה דווקא באנושיות שלו, בכך שהוא לא מסתיר את החולשות ואת הנפילות של גיבוריו, כיצד התמודדו עם כשלונותיהם, וכיצד התגברו עליהם וצמחו מתוך השבר. ולכן הוא כל כך רלוונטי עבורנו תמיד. זוהי, כאמור, קדושתו".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו