כשמשה רבנו, ירד מהר סיני הוא לא אכל, ככל הנראה, בלינצ'ס ואפילו לא עוגת גבינה מתוקה לעייפה.

אך משום מה "מצווה מן המובחר" לאכול בכל אחת מסעודות החג שלוש מנות חלביות ולסיים אותן, איך לא, בקינוח חלבי. בימים אלו כאשר מדפי המרכולים פונו מעודפי הבשר של החג הקודם והתמלאו בחלב ובתוצריו יש צורך בבירור מעמיק כיצד מומלץ לעבור את חג הסידן באופן הכי פחות מזיק.

שימו לב

  • עוגת גבינה דיאטטית מכילה ממתיקים מלאכותיים מזיקים. לכן העדיפו עוגה המכילה סוכר דמררה. גודל פרוסת העוגה הוא כרוחב שתי אצבעות (שלכם). אכלו עד שתי פרוסות כאלה במהלך החג.
  • מומלץ שהגבינה שבעוגה, או בפשטידה, תכיל לא יותר מ5% שומן.
  • כדאי להכין מרק יוגורט שמכיל פרוסות דקות של מלפפונים, פקאנים קצוצים גס, שמיר קצוץ, שום, לימון ומעט מלח.
  • השתדלו לא לאכול יותר ממנה חלבית אחת בכל ארוחה.
  • זכרו שאין חובה הלכתית לאכול בלינצ'ס בחג.
  • מעדני החלב עמוסים בסוכר. עד שלא ברור מיהו הרכיב העיקרי במעדן. האם זה החלב, או שמא הסוכר. לכן העדיפו את היוגורטים הטבעיים ללא תוספת טעמים.
  • אמרתם חלב, אמרתם סידן. טובי המפרסמים דאגו שזה יהפוך לאקסיומה. אך חשוב לדעת שכשצורכים מיני מזונות חלביים שמתפארים ב- 0% שומן, כמו יוגורטים או חלב 1%, הסידן לא נספג. לכן אם בחרתם לאכול את המזונות האלה, הוסיפו אגוזים ליוגורט, או זיתים לגבינה כיוון שהסידן זקוק למינימום של 3% שומן על מנת שיוכל להיספג.
  • החלב עלול לגרום לליחה במערכות הנשימה והעיכול כלומר לנזלות , כאבי גרון, שיעולים, דלקות אוזניים ושלשולים. לכן, לא בכוח. אם זה לא מתאים, אז זה לא מתאים. ישנם שפע של מזונות אחרים שמתפארים בכמות מכובדת יותר של סידן.

באסרו חג של שבועות מומלץ לבקר ברפת אורגנית. אחרי ביקור כזה, תצטרכו להגדיר מחדש את המושג רפת ואת המושג ריח. למה? כי מהרפת האורגנית לא נודף ריח קשה של גופרית ואמוניה. פשוט נושמים עמוק, ואין שום ריח. קשה להאמין. לכן, שווה לבקר.

כל זה קורה בזכות העובדה שהפרות האורגניות עומדות על אדמה יבשה. קוראים לזה 'שיטת החקלאות הביו דינאמית'. שזה אומר שאת הזבל שהפרה מייצרת, מקלטרים עם טרקטור (הופכים את הזבל ומערבבים אותו עם אדמה יבשה). את עבודת הקלטור עושים בכל בוקר, כשהפרה יוצאת לחליבה. מהזבל של הפרה יוצרים קומפוסט שמדשן את השדות של החקלאות האורגנית.

כך יוצא שהפרה האורגנית, אוכלת מגידולי השדה האורגניים שדושנו בקומפוסט שהיא עצמה ייצרה. ובמילים אחרות, ללא הרפת האורגנית אין חקלאות אורגנית וההיפך. החקלאות הביו דינאמית הפכה את הרפת למשאב ולא למטרד. כי בשונה ממה שהתרגלנו לחשוב, הפרה נותנת לנו זבל ולא חלב, ואת החלב היא פחות נותנת ואנחנו יותר לוקחים ממנה.

שיהיה חג סידן שמח!

==

שרה בר אשר היא נטורופתית, מייסדת וראש בית הספר "בריאה" לרפואה משלימה במכללת "אורות ישראל" באלקנה.