מבזקים
סרוגים

צפו: למה התכוונה נעמי שמר במילה 'נחושת'?

תלמידי רשת נעם-צביה התכנסו היום לצפייה משותפת בסרט אותו הפיקה הרשת על יום ירושלים. יו"ר הנהלת הרשת הרב איסר קלנוסקי סיפר מה ענתה לו נעמי שמר כששאל אותה למה התכוונה במילה "נחושת" בשיר 'ירושלים של זהב'

בשיתוף צביה | חדשות סרוגים
כ"ז אייר התש"פ
צפו: למה התכוונה נעמי שמר במילה 'נחושת'?

בשל מגבלות ההתכנסות, 19,200 תלמידי רשת החינוך 'נעם-צביה' נפגשו הבוקר (ה) בשעה 11:00 במשותף בשידור ישיר ביוטיוב והתחברו לירושלים מרחוק.

הרשת הפיקה סרטון מיוחד שלוקח את התלמידים במסע להתחבר לירושלים דרך הכיסופים אליה מקצוות תבל ועד לרגעים המרגשים בו אוחדה העיר.

 

הרשת הפיקה סרטון מיוחד שלוקח את התלמידים במסע להתחבר לירושלים דרך הכיסופים אליה מקצוות תבל ועד לרגעים המרגשים בו אוחדה העיר.

הבן של נעמי שמר נגד בג"ץ: "עזבו את אמא שלי בשקט"
הבן של נעמי שמר נגד בגצילום: הבן של נעמי שמר נגד בג

הסרט משלב סיפורים אישיים ומרואיינים, בניהם, ראש העיר משה ליאון, מברטו סלומון עולה מאתיופיה. אסיר ציון אפרים חולמיאנסקי, אלידע בר שאול, נפתלי חן מדריך בגבעת התחמושת, ד"ר אבשלום קור, מורה הדרך יהודה מאלי, ראש הרשת הרב שמחה ויסמן.

יו"ר הנהלת רשת הרב איסר קלונסקי שסיפר מה ענתה לו נעמי שמר לשאלה למה התכוונה במילה "נחושת" בשיר 'ירושלים של זהב': "ירושלים של נחושת זה הכדורים, שהאויבים פגעו בנו. אחרי זמן היה מישהו שגם הוסיף את המילה עופרת".

הרב איסר קלונסקי יום ירושלים תש"פ נעם צביה נעמי שמר