מכה לחסידים: רגע לפני כניסת השבת בארה"ב, האדמו"ר מסאטמר התבשר כי נדבק בנגיף הקורונה – זאת לאחר שסבל מחום גבוה בשבוע שעבר ועבר בדיקה בניו יורק. על פי ההערכות, האדמו"ר נדבק מאחד הגבאים המשמש כעוזרו.

בעקבות תוצאות הבדיקות, הרב שהה במשך כל השבת בביתו שבשכונת קרית יואל, שם התפלל את תפילות השבת בחדרו הפרטי. מהחסידות נמסר כי בסעודה שלישית יעבירו את דברי התורה של הרב בשידור חי טלפוני במערכת קול לאנשי סאטמר. עוד נאמר כי מצבו קל והוא מרגיש טוב.

עוד לפני שקיבל את תוצאות בדיקת הקורונה, האדמו"ר פרסם מכתב ביום שישי האחרון בו הוא ביקש מחסידיו להתחזק באמונה ובביטחון ולהשריש לכלל הילדים כי "הכל נעשה בהשגחה פרטית ובידי שמים". עוד קרא לחסידים "להרבות בתפילה ובתחנונים, ולהגיד בכוונה רבה את פרשת הקטורת פעמיים ביום, ולהמשיך ולהישמר בכל מה שקשור לפגעי הטכנולוגיה". כמו כן ביקש "להרבות בלימוד התורה ולקבוע עיתים לתורה כל אחד בביתו, ולהתייחס באופן אישי לילדים".