לקראת דרמה פוליטית: חברי הכנסת בני גנץ וגבי אשכנזי מוכנים להקים ממשלת אחדות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואף מסכימים כי הוא יהיה זה שיכהן ראשון, כך על פי הדיווח של פרשן חדשות 12 עמית סגל.
השניים מוכנים לצאת למהלך הדרמטי גם במחיר של פירוק כחול לבן: גנץ ואשכנזי בעד להצטרף לממשלת אחדות שכזו ואילו השותפים יאיר לפיד ומשה בוגי יעלון – מתנגדים.
המחלוקת העיקרית בין הצדדים היא על משך הזמן של הרוטציה: בעוד נתניהו דרוש לכהן שנתיים בתפקיד לפני שגנץ יחליף אותו, בכחול לבן דורשים פרק זמן קצר בהרבה של 12 או 14 חודשים. בנוסף, השניים טרם הסכימו על זהות המועמד החיצוני לתפקיד שר המשפטים. אתמול אומר לסרוגים בכיר במפלגה כי הקו האדום של המפלגה יהיה תיק המשפטים, והם לא יסכימו כי השר הנוכחי אמיר אוחנה ימשיך בתפקידו.
מי שגוייס לפשר בין הצדדים הוא יו"ר ש"ס אריה דרעי ששוהה בבידוד, הוא שוחח עם גנץ והתחייב בפניו כי במידה ונתניהו לא יעמוד במילתו הוא יפסיק לתמוך בו.
עם זאת, במקביל למגעים, בכחול לבן מעוניינים להמשיך לקדם את החלפת יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ואת החקיקה נגד האפשרות שראש ממשלה תחת כתב אישום יכהן בתפקד, זאת כמנגנון הפעלת לחץ על נתניהו אם המשא ומתן לא יתקדם.
תגובות
סןף סוף מנהיגות זרקו את לפיד שבגללו ובגלל ליברמן אנחנו או אחדות או בחירות . כל מדינת ישראל שבויה בידי לפיד וליברמן
לשולמית כהן לא. מי שמחזיק את המדינה בביצים זה נתניהו. בלעדיו הייתה ממשלת אחדות כבר לפני שנה וחצי.
לתמים... האיש שקיבל הכי הרבה קולות בעם ישראל ושכנגדו התאחדו 3 גנרלים פלוס חביב התקשורת, משטרה פרקליטות ובתי המשפט בניצוח התקשורת החולנית וההרסנית בעולם עי הסתה מטורפת, סילוף עיוות שינאה, קינאה ורוע בלתי נתפס כדי לבצע הפיכה שלטונית אמור ביוזמתו לכרוע ברך ולעזוב את תפקידו?! ככה אתה רואה את זה? עוד אוויל שהצקדורת שרפה לו את כל התאים במוח!
חחחח גנץ יהיה רה''מ? חחחח בדיחת האלף חחחחח גנץ האהבל בעוד שנתיים יהיה ..................חחחחח השתגעו החברה? הרי כולם רואים כמה אהבל הברנש הגבוה שהתעסק עם נשים...........................חחחחחחחחחחחחחח
לתמים לא, הפוך. החוק קובע שראש ממשלה יכול לכהן עד החלטה חלוטה. זה חוק נכון. לא יתכן שהמלצה של אדם אחד, היועמ"ש. זה בלתי סביר. אפילו החלטה של בית משפט לא מספיקה עד דחיית ערעור. היו מלא מקרים שהפרקליטות החליטה להעמיד במשפט והדברים נדחו בבית משפט או בערעור. מי שלא מקבל את החוק ורוצה לשנותו אלו כחול לבן. זה נגד רצון רוב גדול בציבור התומך במדינה כיהודית. החוק הוא מצוין. רוצים להוריד ראש ממשלה, קבלו רוב בתוך העם התומך במדינה כפי שהוגדרה.
גנץ ואשכנזי: אל תיפלו בפח שטומן לכם נתניהו! עם כל הכבוד, אתם עדיין טירונים פוליטיים. הקשיבו לבעלי ניסיון בתחום - יעלון ולפיד. אם נתניהו ראשון ברוטציה, אין מצב בעולם שהיא יפרוש כמוסכם. שום הסכם, שום ערבות, ושום חוק לא יעמדו בפניו. אתם עלולים לחתום על קבורתכם הפוליטית ועל קבורתה של כחול לבן. ראו הוזהרתם!
כחול לבן במילא תתפרק החלקים המרכיבים אותה, אין ביניהם כל חיבור אידיאולוגי, אלא שנאת נתניהו.
אבק כוכבים תן להם לשוטי הכפר להנות קצת מאבק כוכבים
בושה גנץ אל תיתן לנו להתבייש בך אם היינו רוצים את נתניהו היינו בוחרים מחל ואל תסבן אותנו ואת עצמך קורונה לא קורונה אנחנו נתגבר על הכל תעיף את ביבי
אחדות הגיע הזמן להשתחרר מהאחיזה של לפיד וליברמן