שלושת חברי הכנסת רם בן ברק, אלון שוסטר והשר צחי הנגבי ששהו בשבוע שעבר במחיצתו של שי חג׳ג׳ ראש מועצת מרחבים אשר אובחן כחולה קורונה – קיבלו הנחיה להיכנס לבידוד מידי.

בשיחה שקיים ניצב גריף עם אודי קליין – סגן ראש לממונה על בריאות הציבור במשרד הבריאות, נמסר לו כי הנושא הובא לידיעתו של המשרד ועל כן כבר נוצר קשר עם חברי הכנסת אשר קיבלו הנחיה להיכנס לבידוד מידי.

מוקדם יותר הגיעו תוצאות בדיקותיו של האזרח אשר נכח בשבוע באירוע משותף ובקרבתם של חברי הכנסת שוסטר, ברק והנגבי ואיבחנו כי הוא חולה בנגיף הקורונה, ולאחר שהחלט כי אין חברי הכנסת נדרשים לבידוד, ההחלטה התהפכה והם נשלחו לביתם.

עוד קודם נמסר מדוברות הכנסת כי "ניצב גריף שוחח הערב עם שלושת חברי הכנסת והדגיש בפניהם שלאחר הבהרה זו הם חופשיים לשוב לעבודתם במשכן הכנסת, עם זאת בשל החשש הטבעי ביקש מהם לשקול את הגעתם בשנית", אך כאמור ההחלטה התהפכה ולאחר ביקורת חריפה – הוחלט על בידוד למשך 14 יום לשלושתם.

דרעי ועוד 11 בכירים בשלטון המקומי נכנסו לבידוד

בתוך כך, ביום ראשון בצהריים, נערכה באולם הישיבות במשרד הפנים בירושלים, ישיבה בהשתתפות חג׳ג' שנערכה לפי כל הכללים המחמירים. בחדר נכחו כל העת עשרה אנשים ששהו במרחק האחד מהשני ונמנעו ממגע. אך גם נמצאו בישיבה שר הפנים, אריה דרעי, מנכ״ל משרד הפנים, מרדכי כהן ויו״ר מרכז שלטון מקומי, חיים ביבס.

ביבס מסר כי "לאחר שהתגלה כי שי חג'ג' נושא את נגיף הקורונה ולאחר שנכחתי בפגישה איתו השבוע, הודעתי לצוות העירייה והשלטון המקומי כי אכנס לבידוד ואמתין לעדכון ממשרד הבריאות. חשוב לציין כי הפגישה התקיימה על פי הכללים המחמירים וכרגע אני ממתין לתחקיר משרד הבריאות שיחליט אם אצטרך להיות בבידוד או לא. אם אצטרך להמשיך בבידוד, אמשיך לנהל את ענייני העירייה והשלטון המקומי על הצד הטוב ביותר מביתי ואתן לאנשי המקצוע לעשות את עבודתם הטובה".

עוד השתתפו: סגן יו״ר שלטון מקומי בני ביטון, ברק סרי, יועץ התקשורת של שר הפנים, עו״ד יהודה זמרת, היועץ המשפטי של משרד הפנים, אלי רגב, מנהל החרום במשרד הפנים וראש המועצה הממונה בירכא, מוני מעתוק, סמנכ״ל משרד הפנים וראש מועצה הממונה בטבריה, אריאל יוצר, סגן הממונה באגף תקציבים באוצר, גלית וידרמן, ראש אגף בכיר לבקרת הון אנושי במשרד הפנים, איתי טמקין, עובד אגף התקציבים במשרד האוצר וריאל שמיר בלאט, מ"מ דובר משרד הפנים.

ערב, מיד לאחר ההודעה כי חג׳ג׳ חולה בקורונה, הכניסו עצמם כל משתתפי הישיבה לבידוד. כעת הם ממתינים לתחקור של משרד הבריאות שיקבע את המשך ההליך לגביהם. כל משתתפי הישיבה יפעלו בהתאם להנחיות הרפואיות של משרד הבריאות.