ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה חתם הבוקר (ראשון) על צו שמטיל סגר על 14 מחוזות באיטליה, שמשפיע על יותר מ-15 מיליון בני אדם, המונים יחדיו כרבע מתושבי המדינה. במטרה להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה. מספר הנדבקים בנגיף באיטליה זינק אתמול ל-5,883 בני אדם, ועד כה מתו כתוצאה ממנו 233 בני אדם.
קונטה במסר לאזרחי ארצו: "אנחנו רוצים לשמור על בריאותם של אזרחינו. אנו מודעים לכך שזה יגרום לאי-נוחות ושהצעדים האלו יהיו כרוכים בהקרבה, אבל זו העת לנהוג באחריות. כולנו צריכים לכבד את הצעדים הללו ולא להתחמק מהם".
ניקולה צינגארטי יו"ר המפלגה הדמוקרטית באיטליה, הכריז אתמול: "גם לי יש קורונה", והוסיף כי הוא נמצא בבידוד עצמי.
במקביל הלילה דווח על מקרה ראשון של מוות מהידבקות בנגיף בדרום אמריקה כאשר אדם בארגנטינה מת כתוצאה מהקורונה. בסין, הרשויות דיווחו על עלייה במספר המתים ביממה האחרונה, שעומד כעת על 3,097 בני אדם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התריע אמש: "זו מגפה עולמית, בין אם ארגון ה-CDC קורא לזה מגפה או לא, זה עניין של ימים או שעות. ספק אם הייתה מגפה כזאת במאה שנים האחרונות. קצב ההדבקה כנראה גדול משהערכנו וכרגע אין חיסון. ההנחה שהווירוס נעלם או מתאייד במזג אוויר חם איננה מוכחת ואין לזה כרגע בסיס שאנחנו יכולים לבנות עליו, הנגיף גם מתפשט כרגע באפריקה. אין חיסון ותרופות אנטי ויראליות אינן עוזרות. כלכלות מתחילות להיפגע, ממשלות מנחות לסגור את שעריהן, יש לזה חשיבות לאספקת מוצרים לכל הכלכלות".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים