במהלך ההשקה של הספר 'מפלגת בג"צ' של עו"ד שמחה רוטמן מהתנועה למשילות ודמוקרטיה שמתקיים הערב (רביעי) ועוסק באקטביזם השיפוטי בישראל ואיך המדינה הגיעה למצב בו בית המשפט העליון מכתיב לכנסת מה לעשות, נאם שר המשפטים, אמיר אוחנה, וטען כי הבעיה השיפוטית בישראל התחילה כשבגין השאיר את הפקידים אחרי שעלה לשלטון.

אוחנה אמר: "כזאת כמות של קהל לא ראיתי בהשקות ספרים. כנראה שהנושא של הספר, מציק לכם. אלה לא נושאים משפטיים יבשושיים, השאלה היא מיהו האדון. לתומנו סברנו שהציבור הוא הריבון שבוחר את נציגיו לכנסת".

אוחנה אמר היכן לדעתו התחילה הבעיה השיפוטית בישראל: "הכל התחיל הרבה לפני המהפכה השיפוטית של ברק, אלא בשנת 77'. הליכוד נבחר, אבל השלטון לא התחלף. בגין לא יכל לשאת את המחשבה שבגללו יהודים יפוטרו, אז הוא החליט להשאיר את הפקידים. הוא אמר להם "אנחנו נבחרנו לשרת, לא לנהל. הם נשארו, והתחילו לשאוב סמכויות מהדרג הנבחר לדרג הממונה".

לגבי המשילות במשרדי הממשלה, אמר אוחנה: "אני מסתכל מכיסא של שר על היכולת להשפיע על משרדו, זה מזעזע. יש תחושה כאילו השר הוא כספומט. תביא כסף, תביא תקנים, אתה יכול להתראיין, אבל בכל מה שנוגע לניהול תשאיר את זה לנו כי אנחנו עובדי ציבור שמייצגים את האינטרסים שלו, אתה הרי איש פוליטי. זה לא כולם, אבל הרבה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השר אוחנה בהשקה, הערב (ללא קרדיט)

עוד הוסיף לגבי חוק היועמ"שים, וגילה מי כמעט מונה למנכ"ל משרדו: "חוק היועמ"שים אומר השרים ימנו את היועמ"שים של משרדיהם, כיוון שתכלית היועמ"ש הוא לעזור לשר להגשים את תפיסת עולמו, בדרך חוקית. היוזם של החוק היה מחבר הספר, שמחה רוטמן. אני מוקיר את שמחה, כשמונתי לתפקיד שר המשפטים שקלתי ברצינות למנות את שמחה רוטמן למנכ"ל משרד המשפטים".

אוחנה הודיע כי הדבר החשוב ביותר לעשות הוא להעביר את פסקת ההתגברות: "אנחנו בנקודת מפנה, הסאה הוגדשה. המודעות הציבורית לאיום ולסכנה הגדולה על הדמוקרטיה, היא הסיבה שאתם כאן. ואני חושב שיש הזדמנות אמיתית לעשות שינויים. השינוי הראשון שצריך לעשות במערכת המשפט זאת פסקת ההתגברות, היא עונה על השאלה מי כאן האדון. היום זה דיי ברור, אלה לא נבחרי הציבור".

אוחנה סיים בהסבר: "פסקת ההתגברות הופכת את המילה האחרונה לשל המחוקק. אני מדבר על המודל הקנדי בו רק הערכאה העליונה תוכל לדון בנושא בהרכב מלא, ורק ברוב מיוחד. אבל גם אז, יכול המחוקק לדון בזה מחדש ולהורות ברוב מיוחד שהסעיף יוחזר".