הקואליציה, בה מפלגות ימינה, יהדות התורה, ש"ס והליכוד – לא תשתתף בדיוני המליאה להקמת ועדת הכנסת, כך הודיע היום (ראשון) יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר. במערכת הפוליטית עלתה הערכה כי בשלב שני עלולים בליכוד למשוך את בקשת החסינות.

זוהר תקף את כחול לבן: "האופוזיציה מתנהלת בצורה מחפירה ודורסנית באמצעות רוב מקרי שהושג על ידי כחול לבן". הוא האשים כי "התנהגות שלהם היא בניגוד לכל הכללים מיום הקמת הכנסת וזו אינה דרכנו. לא ניקח בזה חלק ולא נשתף פעולה בקמפיין הבחירות שלהם".

נתניהו ביקש דיון בחסינותו – נתניהו יקבל

לסרוגים נודע כי בשלב שני מתלבטים גם בליכוד אם בכלל לקחת חלק אחר כך בדיוני החסינות, אך טרם התקבלה הכרעה בנושא ולא החליטו אם ישתתפו בדיונים הארוכים בוועדה.

במידה והליכוד יחליטו לקחת חלק בשעות הרבות של הדיונים, סביר להניח שיקדמו מהלכים למרוח את הזמן עד למועד שיהיה קרוב לבחירות ואז ייאלצו בוועדה לעצור את ההליך. אם לא, הדיונים יסתיימו בצורה מהירה ולליכוד לא תהיה דרך למנוע את שלילת החסינות מנתניהו.

מכחול לבן נמסר בתגובה: "חבל שראש ממשלת המעבר ממשיך לבזות את כנסת ישראל ואת המשטר הדמוקרטי ומסרב שגם אנשיו ישתתפו בדיון בבקשת החסינות, חסינות שהוא יזם וביקש כדי להימלט מהדין. נתניהו ביקש דיון בחסינותו – נתניהו יקבל."