אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

תשכחו מהחלות: מתכון ללחם חלומי שתשמחו להכין

אם מתחשק לכם לגוון את החלות השגרתיות, מצאנו עבורכם את הלחם שתשמחו לאמץ השבת. מתכון ללחם כפרי, שבעזרת שינוי קטן והתפחה ארוכה במיוחד יוצא מדהים וטעים- צפו עכשיו

חלה, מאחוריך: מתכון ללחם חלומי שתשמחו לאמץ השבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון ללחם כפרי 

אם מתחשק לכם לגוון את החלות השגרתיות, מצאנו עבורכם את הלחם שתשמחו לאמץ השבת. מתכון ללחם כפרי, שבעזרת שינוי קטן והתפחה ארוכה במיוחד יוצא מדהים וטעים- צפו עכשיו

מצרכים:
3 כוסות קמח, מנופה
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית שמרים אינסטנט
1/2 1 כוסות מים בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה: 

1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, המלח והשמרים יחד ולאחר מכן מוסיפים את המים. אין צורך ללוש, אלא רק לערבב את כל המצרכים יחד עד להיווצרות בצק מוצק ועבה. אם צריך, מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך לילה שלם או 12 שעות בטמפרטורת החדר

3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו סיר ברזל יצוק מצופה אמייל בנפח 1 ליטר למשך 30 דקות, לחימום.

4. בשלב האפייה, הבצק צריך להיות גדול, נפוח ודי רופף, עם בועות קטנות. בעדינות, מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח היטב (זכרו: אין ללוש) ומעצבים אותו לכדור בעזרת קמח. עד שהתנור יתחמם, מכסים את הבצק בניילון.

5. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לסיר (היזהרו, הוא חם מאוד), ואופים בסיר מכוסה במשך 30 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות כדי ליצור מעטה פריך וזהוב.

========================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו