הרב חיים אמסלם, חבר הכנסת לשעבר מטעם ש"ס ומי שמכהן כיום כאב בית דין לגיור וממקימי המיזם 'גיור כהלכה' בארץ, יוצא במתקפה קשה וחריפה נגד הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב יצחק יוסף, שתקף אותו ואת שיטת הגיור שלו ואמר שגירויו אינם כשרים.

בדברים שאמר בשבוע שעבר בכנסת בירושלים ונחשפו באתר ynet, אמר הרב יוסף: "יש איזה רב אחד פה בארץ, השם ירחם, הוא היה פעם ח"כ, הוא נסע לברזיל וגייר שמה 400 גיורים. כמו סרט נע הוא גייר. שלחתי מכתב מיד שכל הגיורים שעשה האדם הזה לא כשרים. הוא לקח איתו רב עיר אחד, לקח אותו איתו, הלך שמה וגייר שמה ככה כמות כזו גדולה", אמר הרב יוסף על הרב אמסלם והוסיף כי "בעיקר הוא גייר ילדים, אבל הבעיה עם המשפחה. נניח שהאמא גויה והיא לא רוצה להתגייר – איך שאפשר לגייר את הילד?".

בשיחה לסרוגים אמר הרב אמסלם: "אני קורא לפטר את הרה"ר יצחק יוסף. על מדינת ישראל לעשות הכל על מנת להוקיע אותו ולסלק אותו מהמשרה הממלכתית הזו".
הרב אמסלם המשיך ואמר כי "האדם הזה מסית כנגד קבוצת עולים ענקית במדינת ישראל שרובם ככולם הם זרע ישראל. הוא מוציא שם רע על הגיור הממלכתי שהוא אמון עליו. מודיע ברבים שרבנים שעובדים תחתיו הם מפוקפקים וגיוריהם בעייתים. מודה שמעולם לא גייר. ואני קובע שהוא חסר ידיעה בהלכות גרות, אף כתבתי חוברת שנקראת "והבל הביא גם הוא". להוכיח את חוסר ידיעותיו בענייני גיור".
"כל יום נוסף שהוא בתפקיד הוא עוול לעולים, עוול לגרים, עוול למדינת ישראל, ועוול לעולם היהודי", אמר הרב אמסלם.

תגובות
עם סלם דורש סלום עם סלם דורש סלום
אמסלם הקנאה התאווה והכבוד מביאים למצב שלך הרב יצחק קודש קודשים
אז תביא מלא גרמנים משכילים הם תורמים הרבה תבאו לארץ הרבה גרמנים שיעשו צבא ויש למו מיסים לא זוכרים מה היה לפני 70 שנה?
הרב אמסלם צודק.חלקית.כי היה בעבר חכ והסתכסך הרב אמסלם אעפי שצודק. יש בעיית הקשבה כי בעבר היה חכ מטעם שס והסתכסך איתם. אבל, אף לא אחד מרבני/מנהיגי שס יעז לבקר את הרב יוסף. שרוצה להיות על תקן "קדוש-מעונה" תורן. כנראה בעצת-אחיתופל ? יחצניו? תיזמון תמוה של ביקורות הרב יוסף יוצרת רושם של מתערב פולטי. על הסטטוס הפוליטי שליברמן לשון מאזניים. וכי-?!: מה ניתחדש פתאום בספק יהדות/גיור של חלק מעולי חבר העמים ושל עוד תפוצות,!? למה משתלח ?! ברב אמסלם שהרב עובדיה זצל אמר עליו שהוא תלמיד חכם , אך הקדיח תבשילו. פלגנותו אומנותו.
אמסלם נולד רק להזיק, לקלל. כולם זרקו אותו הוא לא רק רשע אלא גם טיפש. הראשל''צ שליט''א הוא גדול הדור. כולנו מתגאים בו. יאריך ימים על ממלכתו עד בוא ינון
השמאל גרם למלחמת אחים לומדים מהם וכולם פוגעים בכולם בגלל הרצון שלהם לשלוט באופן לא חוקי