השבוע פורסם באחד הבלוגים שבשקט בשקט הוחלט כי קלפי הסופרגול הגיעו אל סופם, והשנה כבר לא יראו אור. וכאן המקום והשעה לחשוף את יחסי הדוסים- סופרגול שהתקיימו בסתר.
לדוסים ולסופרגול הייתה מערכת יחסים מעט שונה ומרתקת. בבתי הספר השמרניים יותר ובתלמודי התורה היה אסור באיסור חמור להכניס את קלפי הסופרגול לשטח בית הספר, מסיבות דתיות ומוסריות, על נראות השחקנים בתמונות, מה שהם מייצגים, תרבות הספורט וההערצה, וכמובן הפרסים שהציעו מכשירים ומשחקים "שלא לרוחנו".
כתחליף לסופרגול הגיעו קלפי הצ'ופים על הצומח, נפלאות הבריאה על החיות, קלפי איחוד הצלה ועוד רעיונות לא מושכים במיוחד. אבל בסופו של דבר, כל ילד, גם הדוס ביותר, נמשך יותר לתמונות של שחקן הכדורגל מאשר לדב נמלים מצוי.
וכך, בין האסור למותר, נוצרה מציאות מרתקת, שכמעט וגבלה בדיון הלכתי. זכור לי שבאחת מהשנים הייתה הגרלה על מכשיר בלאקברי, טלפון נייד רבע חכם, עם מקלדת. באותה שעה שמחה וצהלה הייתה בין הילדים: "בזה מותר לזכות!".
מוסכמה חברתית דתית לא רשמית שהיתה, (שבחוגים מעטים תקפה גם כיום), היא: אסור לקנות, אבל מה שמקבלים מותר להשתמש. וכך התחלנו לקנות בלי סיבה בקבוקי מיץ, שקדי מרק, ושלל מוצרים תמוהים, רק כדי לגזור מהאריזה את הקלף שמגיע איתם חינם.
וכך, בזמן שהעולם מזכיר את הילדות של פעם, הדור ששיחק בקלפי הסופרגול בפשטות, אבל עם גאווה וללא הסתר, נזכיר פה את הדור של תלמידים דוסים שגדל על הצד המחתרתי של הסופרגול, על ההחלפות והמשחקים במקלט, נזכיר את השומר התורן בכניסה, שבדק אם הרב מגיע, את הערבוב והטשטוש של של הקלפים בתוך קלפי איחוד הצלה, ואת האמיץ שקנה את האלבום והצליח להסתיר אותו, כדי שכולם יוכלו להרכיב פאזל, שיכול לזכות בפרס מודרני כלשהו שיצטרך להתחלק בין כל ילדי הכיתה.
תודה לך סופרגול, על הילדות, על הרגעים הקטנים ביום שגרמת לנו לצאת מהמסגרת, וסליחה שהתכחשנו אליך במשך כל השנים.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
משה כהן
אתר שמכניס קרירות לציבור הדתי לאומי, שגם ככה קריר מינוס, ומכניס את כל הזבל והתועבה של תרבות המערב לתוך הציבור. איכס!!!!!!!
00:32 14.01.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד שלמד בת"ת מכמש
אני למדתי בתלמוד תורה מכמש, תלמוד תורה מאוד חרד"לי. ובכל כיתה היה לפחות 15 ילדים עם קלפים ואלבומים של סופרגול עד היום שאני רואה את הקלפים האלה זה מעלה לי...
אני למדתי בתלמוד תורה מכמש, תלמוד תורה מאוד חרד"לי. ובכל כיתה היה לפחות 15 ילדים עם קלפים ואלבומים של סופרגול עד היום שאני רואה את הקלפים האלה זה מעלה לי חיוך על הפנים. (כיום בן 20...)
המשך 14:20 06.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנונימי
כתבה יפה מאוד ומעניינת הייתי רוצה לקרוא יותר כתבות מדורון בלוך
20:29 05.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוד אנונימי
אנונימי עלק
11:33 06.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קפטן נתניהו
אף אחד בכיתה כמעט לא ידע מה זה סופרגול ובטח שזה לא הסתובב בכיתה ולא אצל שום ילד חרדי אחד שהכרתי כל חיי. זה המציאות שאני אישית מכיר.
16:03 05.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
ואני רוצה לומר לכם שזה שקר
14:03 05.12.2019שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר