יו"ר יהדות התורה, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, לא מתרגש מנסיונותיו של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, להקים ממשלה, ואומר כי לא צריך להתייחס לכך ברצינות. מה שכן צריך לעשות, אמר ליצמן, הוא להתכונן לבחירות.

בהקלטה שהובאה באתר 'וואלה' מכינוס של סיעת אגודת ישראל בירושלים, אמר ליצמן לפעילי המפלגה כי יש להיערך לקראת בחירות לכנסת ה-23. בהקלטה נשמע ליצמן אומר כי אין לקחת את המו"מ ברצינות: "מדברים בלה בלה בלה אבל נכון למה שאני יודע, אין שום התקדמות. אם הייתה, היו מדברים איתנו".

ליצמן אמר בפני פעילי המפלגה כי "צריכים להתכונן לעוד בחירות", והוסיף כי "זה לא סוד שגנץ פנה אליי והוא רצה להיפגש, אמרתי לו שיש לי שני נציגים שמנהלים אתנו את המו"מ, יריב לוין וזאב אלקין. הוא שאל 'אתה לא רואה טעם להיפגש?', אמרתי 'לא' ובזה נגמר הדיון. אין סיבה לדבר איתם".

בהקלטה שהובאה על ידי יקי אדמקר, נשמע ליצמן אומר כי כחול לבן "מחפשים לגרום לכך שלא נהיה בקואליציה". ליצמן טען כי הוא נחשף לרשימת הדרישות שלהם וממנה עולה כי "הם רוצים לעקור כל דבר שעשינו והשגנו בקדנציה הקודמת, ישיבות, כותל, גיוס, רפורמים. כל הדברים האלה הם ממש ביסוד שלנו".

בסוף דבריו ביקש ליצמן להמריץ את פעילי המפלגה ואמר: "אנחנו צריכים להתכונן בסבלנות, כל הבלגן יהיה בסוף ואנחנו צריכים להתכונן לבחירות, אין מנוס. לא נוותר על העקרונות, אנחנו זהירים מאד על יסודות היהדות ובעזרת השם נצליח".