מבזקים
סרוגים

ליברמן: "לא נמליץ על מי שלא יסכים לממשלת אחדות"

יו"ר ישראל ביתנו הציג את רשימת המפלגה לכנסת ה-22 וחשף את דרישות מפלגתו לתיקי הפנים והבריאות, לצד תחבורה ציבורית בשבת וקיום נישואים אזרחיים. בדבריו הזהיר: "מי שיגיד לא לממשלת אחדות - לא נמליץ עליו"

כ"ז תמוז התשע"ט
ליברמן: "לא נמליץ על מי שלא יסכים לממשלת אחדות"
ליברמן: "לא נמליץ על מי שלא יסכים לממשלת אחדות" צילום: (צילום: נעם רבקין פנטון\פלאש 90)

יומיים לפני הגשת הרשימות, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הציג הערב (שלישי) את רשימת המפלגה לכנסת ה-22. בדבריו אמר כי ידרוש דווקא את תיקי הפנים והבריאות המוחזקים כעת על ידי ש"ס ויהדות התורה, והבהיר כי "מי שלא יסכים לממשלת אחדות – לא נמליץ עליו לנשיא".

בנאומו ליברמן הציג את הרכש החדש של ישראל ביתנו: פרופסור ליאוניד אידלמן, שעמד בעבר בראש ההתאחדות הרפואית בישראל, ויכהן כשר הבריאות בשם המפלגה. "אנחנו סבורים שבראש משרד הבריאות חייב לעמוד איש מקצוע שמכיר היטב את הצרכים של המערכת, מישהו שנהנה מאמון של הדרג המקצועי ומסוגל להבריא את מערכת הבריאות" אמר.

עוד חזר על דרישתו לממשלת אחדות עם הליכוד וכחול לבן. "מי שיגיד לא לממשלת אחדות – לא נמליץ עליו לנשיא. הראשון שיגיד כן לממשלת אחדות – עליו נמליץ" הבהיר. "אם הליכוד וכחול לבן לא יתחייבו – לא נמליץ על אף אחת מהן".

ליברמן גם התמקד בנאומו בנושאי דת ומדינה, כשציין כי המפלגה תדרוש הפעלת תחבורה ציבורית בשבת וקיום נישואים אזרחיים במסגרת ההסכמים הקואליציוניים. עוד אמר כי "חייבים לחוקק חוק חובת הצבעה, כפי שקיים באוסטרליה, בלגיה ובלוקסמבורג. מי שלא מצביע מסיבה לא מוצדקת – חייב לשלם קנס".

אביגדור ליברמן חוזרים לקלפי ישראל ביתנו