אחר הצהריים (שני) התכנסו בכנסת אנשי הציונות הדתית של מפלגת כחול לבן הח"כים יועז הנדל, חילי טרופר ואלעזר שטרן, לישיבה ראשונה של הקמפיין הפונה לציונות הדתית.
במהלך הפגישה הגדירו השלושה את האזורים החזקים, בהם יתרכזו בקמפיין. כמו: הקיבוץ הדתי, דתיים עירוניים והערים בהם הצביעו למפלגה הכי הרבה מהספקטרום הדתי – גבעת שמואל וירושלים.
מקומות נוספים הם גבעת זאב, שם הצביעו לכחול לבן 1000 איש, אורנית, שערי תקווה בשומרון, כשביישוב השכן לעומת זאת נספרו 100 פתקים בלבד לזכות המפלגה.
הם ביקשו למקד בתוך הקהל הדתי ששווה בין 12 ל- 14 מנדטים את תתי המגזרים, כמו פנייה נרחבת לדתל"שים (דתיים לשעבר) ודתיי הרצף שמונים לפי ההערכות כ- 1/3 מכלל הציונות הדתית, ולא לבזבז אנרגיה במקומות שאחוז הצבעה גבוה עמד שם לאיחוד מפלגות הימין, כמו היישובים רבבה או מועצה אזורית בנימין.
אך על הנתח הזה נלחמות מפלגות נוספות כמו הימין החדש שטרם ברור באיזו הרכב תרוץ, זהות והליכוד. בכחול לבן יודעים כי במידה ויהיה חיבור של הימין החדש למפלגת איחוד הימין שכוללת את הרב רפי פרץ, בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר יהיה להם "קמפיין קל" בדבר החיבור בין הממלכתיים לכהניסטים אך אם הימין החדש ירוצו לבד, תהיה מלחמה קשה על אותם קולות.
הנדל (מקום 9) מתלם, טרופר (12) מחסן לישראל ושטרן (21) מיש עתיד ינהלו את הקמפיין שנותן נציגות לכל מפלגה ויהיו ממוביליו יחד עם בני גנץ, לאחר שגילו כי הוא נתפס במגזר בצורה חיובית ונקייה.
בסוף החודש הקודם פרסמנו כי מהציונות הדתית קבלו בכחול לבן שני מנדטים – כשלפי הערכות מדובר ב- 60 אלף קולות, לפני שבועיים הציבו יעד של 2.5 מנדטים אך במערכת הבחירות הנוכחית הם שמים יעד גבוה של עד 4 מנדטים מכל הספקטרום הדתי.
תגובות
כחול לבן נגד קדושת החיים בכחול לבן , נפגשתי עם בני גנץ , יועז הנדל , יאיר לפיד , חילי טרופר , ואלעזר שטרן. אף אחד מהם לא היה מוכן להתחייב על תנאי סף - לא יקום ממשלה שתמשיך לחמש רבי מרצחים. אין לכם בעייה שאנחנו מסייעים לרצח עם. בוגי אישר עסקות נשק עם דרום סודן . בוגי , מותר להיות ראש גדול בעניין - קדושת החיים..בני מצדד האלוף זיו - שמודה שטיווך בין כוחות בדרום סודן והתעשייה הצבאית שלנו. אנחנו קוראים לכלל הציבור ולציבור הדתי ציוני להחרים את הבחירות . לא ניתן קולנו לסיוע לרצח עם , פשעים נגד האנושות , והפרות חמורות של זכויות אדם. אין כאן יהדות. היהדות במדינת ישראל חולה. וכולנו חולים. ישמוטי יוגב , אין אחדות.ואין אפילו כבוד הדדי. למה ? למה האגו שולט ? שאלת את עצמך. כותב לך אליהו יוסף. כינית אותי ובצדק - אובססיבי. ואתם בגדתם לא רק בתורת ישראל כי אם המוסר האנושי הכי בסיסי. .התנגדותכם להצעות החוק של יהודה גליק ותמר זנדברג , שכל עניינם לאסור עלינו לחמש ולאמן כוחות רצחניים. ואתה מבקש אחדות.
אסור להתפתות אחרי הצבועים כל אדם ילך למפלגה שאליה הוא מרגיש שייך מפלגת כחול לבן היא מפלגת מיקס הערבוביה שם סופה להתפרק
רשעים מגעילים