חדשות חרדים

הרב אמסלם הוא הספרדי המקורי/ תגובה לרב אליהו

על אף היותו בוגר ישיבה חרדית "שחורה" הרב אמסלם הוא ספרדי מקורי נטול השפעות אשכנזיות למיניהן. ציוני בריא ואינסטנקטיבי באופן עיקבי. משהבין שמפלגת ש"ס סטתה לחלוטין לכיוון החרדיות הליטאית התאזר בגבורה והקים את תנועת 'עם שלם

הרב אמסלם הוא הספרדי המקורי/ תגובה לרב אליהו
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90; תמונה קטנה: ללא קרדיט)

הרב עמיחי היקר, תנוח דעתך. יכולת העקביות של הרב חיים אמסלם הינה תופעה נדירה ומרתקת. כל כך מרתקת עד שבגינה נאלץ הרב לשלם מחיר אישי כבד מאוד שלצערי מעט מאוד רבנים ועוד פחות מכך פוליטיקאים היו מוכנים לשלם בעבור הדבקות באמונתם וצדקת דרכם.

אכן, הרב חיים היה בין מקימי תנועת ש"ס, אי שם בתחילת שנות ה- 80' עת בכל בית כנסת ספרדי (בוודאי מרוקאי) דגלי ישראל וחילות צה"ל היו מעטרים את התקרה ביום ה' באייר שהיה יום חג של שמחה עממית פשוטה בלי שום שמץ פיקפוק מחד ובלי שום עיסוק טורדני בשאלות על "ממלכתיות" (במלעיל) "ואי ממלכתיות", על "יסוד כסא ה" אם אין וכו'. שאלות סרק עקרות ומייגעות.

• הרב עמיחי אליהו: "הרב אמסלם מבזה את הציבור הספרדי"

הרב חיים על אף היותו בוגר ישיבה חרדית "שחורה" היה גם הוא כספרדי מקורי נטול השפעות אשכנזיות למיניהן. ציוני בריא ואינסטנקטיבי באופן עיקבי. משהבין שמפלגת ש"ס סטתה לחלוטין לכיוון החרדיות הליטאית ואין לה דבר ולא חצי דבר עם מסורת ספרד האמיתית התאזר בגבורה והקים את תנועת 'עם שלם', שכשמה כן היא משלימה עם כל עם ישראל ויכולה לדור בכפיפה אחת עם מגוון מפלגות בקשת הפוליטית, וזה כמובן בניגוד לכאלה שיכולים להחריב מגוון מפלגות באותה הקשת.

תשנן לך כבוד הרב; "מהות זה העיקר". הערך המוסף והיקר של תנועת 'עם שלם' שכל כולו עיצוב הזהות היהודית והעצמתה ביכולתו ללכד את כולם ולהפוך אותם לבית יהודי גדול. בפרקטיקה של חיבורים פוליטיים 'עם שלם' נמצאת איפשהו בין המרכז וימינה (אך לא יותר מדי ימינה) ויש לה הערכה ואהבה גם לאחינו שבצד שמאל (שוב, לא יותר מדי שמאל). לכן כל מפלגה בגזרה הנ"ל שתשכיל לחבר אליה את הערך המוסף והיקר של עם שלם בראשות מו"ר תזכה לעטר את עצמה בערכי אהבת חינם, צדק חברתי, ציונות מבית אבא (בלי פילפולי סרק) ומסורת יהודית נעימה ומאירה (בלי איומים וכוחנות) עיקביות מובטחת.

=======

אבי לוגסי הוא חבר הנהלה בתנועת 'עם שלם'

תגובות

22
14
אריאל מסרתי
13.06.19

הרב אמסלם איש יקר מאד! לא ראיתי את הכתבה של ה הרב עמיחי המדובר אבל אין ספק שהוא איננו יודע לימינו ולשמאלו

1
אנטי תנזים
13.06.19

עידו2 הוא חלק מעברייני התנזים של דרעי יושבים כל היום ומטנפים על כל מי שמתנגד לחשבונות הבנק המנופחים מהגניבות של מחלוף דרעי.

2
עידו 2
14.06.19

תגובתי בנוגע לאמסלם. קשורות להתנהגותו אמסלם אינו אהוד בציבור, בגלל הריקודים ה''מה יפיתים'' שלו מול השמאל. ודיבוריו שאינם תואמים את עולם התורה ודרכי היראה

3
עידו 2
13.06.19

הצעה לאמסלם: שב בשקט בביתך ואל תטריד את הצבור יש טובים ממך. אתה רק עשוי להזיק לכל מפלגה שח''ו תצטרף אליה. לש''ס עשית נזקים איומים. ליהדות החרדית עשית נזקים איומים. לא יודעים לאן לשייך אותך. מין ''כוי'' ספק דתי ספק מסורתי. ספק, ספק. וספק

13
עדיאל חורי
13.06.19

צר לי שהרב אולי לא ממשיך בזהות אך אני סומך על הרב אמסלם שימצא את המקום הנכון ביותר לקדם את משנתו החשובה, משפחת חורי מטבריה איתך

12
הרב יוסי
13.06.19

תגובה למאמר יישר כח לרב אמסלם.מביא כבוד גדול בגישה הספרדית האוטנטית. הלוואי וירבו כמותו והארץ תפרח באהבת ישראל רבה