לקראת הבחירות במפלגת העבודה, תוקף חבר הכנסת לשעבר איתן כבל היום (שלישי) את יו"ר העבודה אבי גבאי ורצונו לקבל שריון כמס' 2 ברשימה: "שדרג את המושג פתט, קברן מצטיין".

כבל הגיב באתר "הארץ" להיערכות המפלגה לקראת הבחירות לכנסת ה-22 ואומר: "אני לא מאמין שזה קרה למפלגה. אלו לא מילים ריקות כשאני אומר שאני לא ישן בלילה".

בכתבה של יהונתן ליס ב-'הארץ' אומר כבל כי במצבה הנוכחי, מפלגת העבודה אינה מפלגת שלטון ולא אלטרנטיבה לשלטון: "הדרמה הכי גדולה שאנשים לא הפנימו היא שאנחנו לא אלטרנטיבה. זה הסיפור הגדול. גם אם נכפיל את כוחנו בבחירות הקרובות – מה נעשה עם זה?" תמה כבל.

לדבריו, הדרך היחידה של מפלגת העבודה היא רק אם היא תעבור "טלטלה אידאולוגית" ושינוי ברשימת חברי הסיעה לכנסת: "מתנהלים בימים האלה ויכוחים על פרוצדורות במקום להתכנס באומץ לב ולקבל החלטות. איבדנו את הדרך".

כבל מוסיף ותוקף את יו"ר המפלגה היוצא, אבי גבאי, שעל פי הדיווחים מתכוון לשריין את עצמו כמס' 2 ברשימה: "אפשר לחשוב שמשהו היה נותן לו להתמודד. הוא 'עמד בדיבורו' והפיל את הבית עלינו".

לדבריו, הוא אינו רודף את גבאי: "הוא לא מעניין אותי. הוא כבר שנה מסתובב עם הכתובת פג תוקף על הגב".

משאל מתפקדים על קיום הפריימריז

דבריו של גבאי מגיעים לאחר ההחלטה לערוך משאל אינטרנטי בין מתפקדי העבודה על אופן בחירת ההצבעה ליושב הראש וכן על זהות הרשימה לכנסת.

בדיון שנערך היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב, קיבלה השופטת את עמדת המפלגה, לפיה הכוח לבחירת היו"ר נמצא בידי כלל המתפקדים ולא נתון בידיהם של חברי הועידה בלבד.

על פי החלטת השופטת הצדדים הגיעו להסכמה על עריכת משאל אינטרנטי בקרב כלל המתפקדים בשאלת אופן ההצבעה ליו"ר: האם הבחירות ייערכו בקרב כלל המתפקדים או בקרב חברי הועידה בלבד.

כמו כן, הוחלט כי המתפקדים ישיבו גם על השאלה האם יש לערוך פריימריז נוספים לרשימה עצמה או להקפיא את את הרשימה הקיימת.

במפלגת העבודה מסרו כי המשאל יבוצע בימים הקרובים, ולאור זאת, ועידת המפלגה שהייתה אמורה להיערך מחר תידחה במספר ימים נוספים, עד לאחר קבלת תוצאות המשאל.