במפלגת הימין החדש קמים לתחייה לסבב ב' כאשר ראשי המפלגה בנט ושקד יגיעו למפגש עם פעילים הערב (ראשון) בתל מונד.

המפגש שיהיה סגור לתקשורת יתחיל את ההיערכות לבחירות של המפלגה כאשר על הפרק שינויים בראשית הרשימה כאשר ככל הנראה בנט ייענה לדרישת שקד שתוצב במקום הראשון לבדה.

אולם בימין החדש מבינים כי עם פיטורי בנט ושקד ממשרדי הממשלה במפלגה צפויים להיתקל בקשיים בתקציב הבחירות.

במפלגה עדיין צריכים להחזיר כספים מסבב הבחירות הקודם, והבעיה המרכזית למימון המפלגה בבחירות עלתה עם פיטורי השרים.

מטה הימין החדש עם תוצאות מדגם הבחירות. צילום: סרוגים

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

WhatsApp Video 2019-06-02 at 18.33.37

בתוך כך ידונו הערב עם הפעילים על חיבורים בגוש הימין, כאשר עולים במקביל דיווחים על אפשרות לחיבור עם מפלגת זהות.

פייגלין פרסם אתמול כי הוא ,קורא לבנט ושקד ולכל אחד ואחת הרואים עצמם חלק ממחנה החירות להעמיד עצמם לבחירת הציבור, בצורה של פריימריז פתוחים בהם יכלו להשתתף כלל אזרחי ישראל, והם אשר יקבעו מי יעמוד בראש רשימת מחנה החירות – ולאחריו תתבצע חלוקה הוגנת ושקופה בין המפלגות שירוצו יחד כבלוק טכני.

סיעת הימין החדש: מתן כהנא בפנים, אלונה ברקת מתלבטת

לא כל חברי הרשימה שרצו בבחירות הקודמות עם הימין החדש יחברו לסבב הבחירות השני.

מתן כהנא יחבור לרשימה, והוא עצמו כבר הודיע על כך בחשבון הפייסבוק שלו: "מבטיח לכם שבנט עוד יחזור בענק !!! (וגם אני… 😉)" כתב.

שולי מועלם מעוניינת בחבירה מחודשת לרשימה.

אלונה ברקת התראיינה ביום חמישי האחרון ברדיו דרום ואמרה כי הופתעה מכך שישנן בחירות חוזרות ועתה היא שוקלת את צעדיה.

אליישיב רייכנר ואורי שכטר פרסמו לאחר אכזבת הבחירות הודעת פרידה מהפוליטיקה ומסתמן כי לא ישובו לריצה מחודשת עם המפלגה.

רייכנר כתב בעמוד הפייסבוק שלו לפני חודש וחצי: "תוצאות הבחירות משאירות אותי מחוץ לכנסת (אם כי אני מקווה ומשוכנע ש'הימין החדש' כן תהיה בסופו של דבר בכנסת הבאה). זה אמנם תסריט מאכזב, אבל הוא בהחלט נלקח בחשבון. בעזרת ה' אצא מהמים, אתייבש קצת, ואמשיך לנסות להשפיע ולהשמיע את הקול שלי בשדות אחרים".

שכטר סיכם גם הוא את "הקריירה הפוליטית" הקצרה שלו שעסקה בעיקר בתודות. בסוף דבריו הוא כתב כי "עכשיו נשאר לי לחזור ליעודי המקורי, להיות יהודי פשוט המנסה להפיץ רק טוב, חסד ואהבה בעם ישראל".

קרוליין גליק לא נכחה במטה הימין החדש ביום הבחירות בערב, כמו גם  נעדרה מערב הפרידה של הימין החדש בביתה של אלונה ברקת, ועמדתה לריצה מחודשת נותרה עמומה.