יו"ר הבית היהודי הרב רפי פרץ, מוחה בתוקף נגד דברי חה"כ יועז הנדל שהובאו בסרוגים, שם ביקר בחריפות את הרב חיים דרוקמן שהביע תמיכה במתן חסינות לראש הממשלה נתניהו.
"ממש מצער שח״כ יועז הנדל בחר לתקוף את זקן רבני הציונות הדתית", הוא מגיב. "אפשר להתווכח ולדון אבל לפגוע בדמות ציבורית כמו הרב דרוקמן זה מעשה שלא יעשה ויש למחות על כך". פרץ הוסיף בהמלצה לח״כ הטרי "לגלות קצת ענווה ולא לעשות סיבוב על הרב דרוקמן".
בין השניים קשרים חזקים, כשרק בשבוע שעבר ביקש הנדל מהרב פרץ שיברך אותו לאחר נאום הבכורה במליאת הכנסת.

מוקדם יותר סיפר חבר הכנסת מ'כחול לבן' כי "יצא לי ללמוד שנה אצל הרב דרוקמן, בתקופה שבה שהוא לימד על ערכים ולא על פוליטיקה. אני לא מצליח להבין איך רבנים מרשים לעצמם להפסיק לעסוק באידאות ולעסוק בפוליטיקה. פוליטיקאים יש מספיק, פה יש 120 כאלו", הוא תקף.
על תמיכת הרב דרוקמן בחוק החסינות, מחה הנדל: "רבנים שמעזים להגיד אמירות ערכיות – אני מסתכל ימינה ושמאלה וכמעט ולא מוצא, והעובדה שיש רבנים היום שמעזים לבוא ולהגיד שראש ממשלה צריך חסינות זה מצער מאד והפוך לתפקיד של כל רב ובעייני זה מסר לדורות הבאים: התקדים שנוצר היום, גם חסינות לראש ממשלה וגם ורבנים שהם בעצם פוליטיקאים – פוגע בשני הצדדים".
כזכור, הרב דרוקמן התראיין אתמול (ראשון) לגלי צה"ל ואמר כי "אני יודע שכל הזמן תוקפים את ראש הממשלה, כי העין צרה שהוא ראש ממשלה. התוקפים הם אלה שלא רוצים אותו כראש ממשלה, הסיבה היא – הם מחפשים סיבות, אז לשחק לידם? הכנסת היא דמוקרטיה החוק הזה במידה ויועבר הוא לא אישי פרסונלי, הוא חוק מחוקי הכנסת".
תגובות
הנדל תתביש עובר ישראל
יועז הפשפש אינך יודע את מקומך.
ברור הנדל צודק לחלוטין. עם כל הכבוד לרב דרוקמן , מוטב שלא יעסוק בפוליטיקה ובוודאי מוטב שלא יתבטא כאילו סתם רודפים את ראש הממשלה, כשאין לו מושג ירוק באשר לחומר הראיות שנאסף. גם אמירה שהחקיקה בה מדובר איננה פרסונלית - בנסיבות בעניין הייתה מצחיקה , אם לא הייתה כל כך עצובה. הצפי מרבנים הוא לאמירות ערכיות והגונות, שאינן מוטות על ידי חישובים פוליטיים. אז אם רב משתמש באיצטלה הרבנית שלו כדי לדבר פוליטיקה, הדבר פסול ומותר לבקרו על כך. אם אתה פוליטיקאי - אין לך הגנה של רב המשיח לפי תומו.
צריך לבדוק את שיטת הרב דרוקמן ראש הממשלה נקי לחלוטין ולא יצאה עליו שם רע מעולם, לעומת הרב טל שברור שלא עבר עבירה אבל זה מספיק שהוא צריך להתפטר מתפקידו לגמרי. אגב, אני מעריץ מאוד את הרב דרוקמן כאדם צדיק, ויש המום מה ללמוד מן האדם הענק הזה, אבל כיהודים מאמינים יודעים שצריכים לפעול לפי התורה ולא לפי האתיקה שכל אחד ממציא לעצמו. ולצערי זה טעות נפוצה בציונית הדתית.
חסינות צודק הנדל בדבריו, גם לרבנים אין חסינות ועליהם לשמש דוגמא,