חדשות

באופוזיציה תוקפים: "כתב אישום לנתניהו עכשיו"

באופוזיציה הגיבו לסירוב היועמ"ש לדחות את השימוע של ראש הממשלה, ודרשו להעמידו לדין לפני שיקדם את חוק החסינות: "שימוע הוא זכות, לא חובה. ‬‫אם נתניהו ופרקליטיו לא רוצים, יש רק דרך פעולה אחת- כתב אישום, עכשיו"

ח"כ שלח
| ח"כ שלח צילום: (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

במערכת הפוליטית הגיבו להודעה של היועמ"ש אביחי מנדלבליט על דחיית בקשתם של פרקליטי ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את השימוע המתוכנן, כשחברי האופוזיציה דרשו שלא לאפשר לנתניהו זמן כדי להעביר את חוק החסינות.

"שימוע הוא זכות, לא חובה. ‬‫ואם נתניהו ופרקליטיו לא רוצים, יש ליועץ המשפטי רק דרך פעולה אחת- כתב אישום לנתניהו, עכשיו" אמר ח"כ עופר שלח (כחול לבן). ‬‫אסור לתת לתרגילי משיכת הזמן של ביבי לעבור‬״.

שותפו למפלגה, ח"כ משה (בוגי) יעלון, הוסיפה כי מדובר ב"עוד יום של שפל לשלטון החוק במדינת ישראל: אזרח נאמן שסייע למוסדות אכיפת החוק במלחמה בשחיתות, מנוע מלשרת כדובר צה״ל, בעוד שראש ממשלה ועורכי דינו מהתלים ביועץ המשפטי לממשלה, כדי להמלט מאימת הדין!". עוד ציטט מספר תהילים: "עד מתי רשעים יעלוזו״.

ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) התייחסה גם לסירוב של פרקליטי נתניהו לקבל את חומרי החקירה ומכתבו בנושא. "הסירוב המחוצף של פרקליטי נתניהו לקבל לידיהם את חומרי החקירה שהיועמ״ש העביר באמצעות שליח מיוחד אחרי שלא הואילו לבוא לקחת אותם, משול לסירוב של אזרח להיכנס לכלא אחרי שבית משפט גזר עליו עונש מאסר- אפשרות שכלל אינה קיימת במדינת חוק, שבה החלטות זרועות שלטון החוק הן לא תוכנית כבקשתך" אמרה. "היועמ״ש צריך להכיר בכך שהתנהגות מנומסת אינה באה עוד בחשבון כלפי פורעי חוק- ובשלב ראשון, נוכח הארוע החריג שהתרחש היום, לשלול מנתניהו לאלתר את הליך השימוע".

במקביל, במפלגת מרצ באיסוף חתימות לקראת דיון חירום בכנסת בהשתתפות ראש הממשלה על הניסיון להקים קואליציה שתקדם את חוק החסינות שיגן עליו מפני ההליך הפלילי. "למכירה הפומבית שעורך נתניהו למדינת ישראל למתנחלים והמספחים יש מחיר, והוא ממשלת חסינות שתתן מילוט לעבריין עם שלושה כתבי אישום חמורים" טענה ח"כ תמר זנדברג. "נתניהו אולי קיבל מנדט להקים ממשלה, אבל זה לא צ׳ק פתוח להחליף את האינטרס הציבורי באינטרסים האישים שלו״.

תגובות

25
18
שמעון לוי
12.05.19

נתניהו מסוכן לישראל נתניהו המושחת והנוכל מעוניין לקבל חסינות ולא לעמוד לדין ופוגע בדמוקרטיה ובבתי המשפט והוא נעזר בטראמפ הגזען וההומופוב

1
עידו 2
12.05.19

העורכים! בבקשה בלי תמונת עופר שלח ! מפחיד !! הבן שלי בן ה 5 ראה את תמונת עופר שלח והתחיל לרעוד מפחד

2
מתנחל אבל ישר.
12.05.19

בושה. כיפה סרוגה ממליכה שוחד מרמה והפרת אמוני מחללי שם שמים ברבים.

3
ברק
14.05.19

הרי לשמאל יש את בית המשפט השמאלי שיגן עליו ף

4
יהודיה
12.05.19

תגובה ל1 שמעון לוי מי אתה שמעון לוי ? יש רק אחד בעולם הזה ובכל העולמות, הוא היחיד בוחן לב וכליות , אתה חי משמועות שממציאים אנשי האופוזיציה ,, אבל אל דאגה הבלון שניפחו יתפוצץ להם בפנים המסריחות שלהם ושלך. השחיתות הכי גדולה היא בשמאל, קצרה היריעה הייתי מפרטת לך הכל , אבל אחד שהיה עיתונאי שאפילו תעוד בגרות אין לו, השני היה עסקן בכדוררגל , השלישי נובח כמו כלב אם אלה האנדים שאתה חברת אליהם אתה מסכן. היום הוא לפיד אבל האש נכבת ותיכבה וכך גם המפלגה הטומטומית הזו כמו ד"ש ושינוי כולם ילכו לביתם אבל נתניהו ימשיך להנהיג את עם ישראל על אפכם וחמתכם. מי שמושחתים ונוכלים ושקרנים אלו החמורים הלבנים.

5
רפי
14.05.19

חילול ה' על ידי המפלגות הדתיות .בושה וכלימה תמורת ג'ובים וכסף יעבירו חוק חסינות שתמלט עבריין מאימת הדין. אלופי העולם בלגלגל עיניים לשמים

17
י
12.05.19

שמאל מודחת ומתועב הביתה

16
ניסים
12.05.19

שימוע שימוע לשונו לשמוע אז תקשיבו טוב לא יעזור לכם כלום ביבי עכשיו ולעוד 5 קדנציות לפחות עד שתתעייפו מלרדוף כי גם זה ימאס לכם בסוף לדעתי תפסיקו עכשיו כדי ששאר לכם אויר לבחירות הבאות

1
אזרחית
13.05.19

עוד קדנציה ואבדנו אתה מדבר על עוד 5 קדנציות אך ביבי יהרוס את המדינה הרבה קודם. הוא מושחת ומשחית, הוא מפלג ומסית, הוא מנסה לגנוב סוסים עם קואליציה ימנית הזויה. הוא סומך על טראמפ, משענת קנה רצוץ, שהעולם עושה ממנו צחוק ...הוא נכנע לחמאס וחיזבאללה והאירנים מחכרים ידיים בהנאה, שהנה, עוד מעט קט נישבר וניכנע. ואם תפגעו בשמאל, תחסלו גם את עוצמתו הצבאית של צה"ל והלכה המדינהת פייפן.