לפסול את הפסילה:

ההצעה שתבטל את פסילתו של בן ארי

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' יוזם חקיקת בג"צ שתאפשר את ביטול פסילת מועמדותו של יו"ר עוצמה יהודית, מיכאל בן ארי, על ידי ביטול סעיף 7א'

ההצעה שתבטל את פסילתו של בן ארי
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

פסילת מיכאל בן ארי.

בעקבות החלטת בג״צ לפסול את מועמדותו של יו"ר מפלגת 'עוצמה יהודית', ד"ר מיכאל בן ארי, והשימוש שעושה בג"ץ בסעיף 7א' רק נגד מועמדים מימין, החליט יו"ר האיחוד הלאומי ומס' 2 ברשימת 'איחוד מפלגות הימין', ח"כ בצלאל סמוטריץ', ליזום כינוס פגרה חריג של הכנסת בכדי לבטל את סעיף 7א'. סמוטריץ' פנה לראשי הקואליציה במטרה להעביר את התיקון לחוק באופן מידי אשר יבטל רטרואקטיבית את פסילתו של בן ארי על ידי בג"צ.

"שמענו אתמול הרבה גינויים להחלטת בג"צ, אבל לא די בדיבורים, הגיע העת למעשים. לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל "מועצת חכמים" מחליטה עבור אזרחי ישראל למי מותר להם להצביע. שופטי בית המשפט העליון פסלו אדם בגלל דעותיו בנוגע לאויבי ישראל והכשירו מפלגות המזדהות בפומבי עם אויבי ישראל. עיוות הדין חייב תיקון כבר היום", כתב סמוטריץ'.

את מכתבו הפנה סמוטריץ' לרה"מ, לראשי מפלגות הקואליציה, ליו"ר ישראל ביתנו, ליו"ר הכנסת וליו"ר הקואליציה.

במכתבו כתב סמוטריץ': "בפסילתו של ד"ר בן ארי פסל בג"ץ לראשונה מועמד שוועדת הבחירות אישרה מלהתמודד לכנסת ובכך שם את מדינת ישראל בשורה אחת עם מדינות כמו איראן שבהן ישנה מועצת חכמים שמוסמכת לקבוע עבור העם מי יכול ומי אינו יכול להיבחר על ידו לפרלמנט".

עוד כתב חבר הכנסת: "בימים האחרונים התבטאתם כולכם נגד הפסילה המקוממת הזו, שבאה באופן מקומם עוד יותר במקביל לאישור התמודדותם של תומכי טרור ומי שמתנגדים לקיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. לא די בדיבורים. על הכנסת להחזיר לעצמה ולעם את הדמוקרטיה. אני קורא לכם לכנס בדחיפות את הכנסת למושב פגרה מיוחד, שימשך כמה זמן שיידרש, ולהעביר במהירות את הצעת החוק המצורפת שתבטל את סמכותו של בג"ץ לכהן כמועצה עליונה ותאפשר את התמודדותו של ד"ר בן ארי כבר בבחירות הקרובות".

בסוף דבריו כתב סמוטריץ': "על פסיקתו של בג"ץ בעניין זה, על אף חשיבותה והיותה נוגעת לליבת הזכות החוקתית לבחור ולהיבחר, אין זכות ערעור ועל כן ניתן לראות בכנסת כגוף שאליו ניתן לערער ושביכולתו לבטל את החלטתו המעוותת של בית המשפט".

תגובות

18
16
אברהם
18.03.19

להגביל את כוחם של השופטים בחוק מדינת כל שופטיה. מצחיק ששופטים מנהלים את המדינה ואת אורח החיים של הפרט והכלל. רק לחשוב ש-5 שנים לאחר קבלת רישיון בעריכת דין אתה כבר יכול להיבחר כשופט ולקבוע גורלות של כל אדם במדינה ולמדינה עצמה ולכל חברה בה. זה מזעזע. לא לרופאים, לא לפסיכולוגים ולא בשום מקצוע אחר אין את הכוח כמו למי שסיים לימודי משפטים. כידוע כיום כל אחד שלא התקבל למקצוע אחר יכול להתקבל ללימודי משפטים.

1
יום יום
20.03.19

ברור, צריך להשאיר ה-כל לפוליטיקאים כי רק על הפוליטיקאים אפשר לסמוך. פוליטיקאים לעולם לעולם לא ינצלו את עריצות הרוב כדי להתעלל במיעוט. מה שמצחיק הוא שהסעיף שבזכותו העיפו את הגזען העלוב הזה, הוא יוזמה של הימין שנועד כדי להרחיק אנשי שמאל מהכנסת, אני מאושר שהוא הפך לבומרנג נגד יוזמיו. כל חוק שהימין ימציא כדי להתעלל באופוזיציה יחזור אליהם במהרה בימינו, כי לא לעולם חוסן.

15
יהושע פרץ
18.03.19

מיכאל בן ארי סמוטריץ צודק חובה לשים סוף לאיוולת של בית בית המשפט.

14
קובי
18.03.19

ההצעה של בצלאל אם לא יבטלו כבר מחר את הסעיף אני ב״נ לא מצביע בבחירות! ולא תכננתי להצביע דוקא עוצמה