הפילוג בימין.

ראש ישיבת 'הר עציון', הרב יעקב מדן, התייחס לפני זמן קצר (חמישי) למבוי הסתום במגעים לאיחוד בין מפלגות הבית היהודי והאיחוד הלאומי ואמר כי הוא מקווה שראשי המפלגות יתעשתו ויחתמו על הסכם לריצה משותפת.

הרב מדן התייחס גם לאפשרות שהבית היהודי תחתום על הסכם עם מפלגת 'עוצמה יהודית' ואמר כי כל עוד על קירות ביתו ומשרדו של עורך הדין איתמר בן גביר תלויה תמונתו של ברוך גולדשטיין אי אפשר לצרף אותו לרשימה משותפת עם הבית היהודי.

בראיון לתכנית 'בחצי היום' ב'כאן רשת ב', אמר הרב מדן כי חתימת הסכם עם 'עוצמה יהודית' צריכה להיות מותנית בהסרת תמונתו של גולדשטיין מקירות ביתו ומשרדו של בן גביר וקבלת התחייבות מצידו לא לתלות את התמונה שוב מכיוון שזה יכול להיתפס כמסר שהבית היהודי מזדהה איתו.

לדברי הרב מדן: "אני חולק לחלוטין על דרכה של עוצמה יהודית, אסכים להליכה משותפת עם עוצמה יהודית בהנחה שאנחנו מדברים על בלוק טכני ובדוחק ובלחץ של אחוז החסימה – אבל כל זאת בתנאי אחד שהוא בל יעבור. בבית של איתמר בן גביר נמצאת תמונה של ד"ר ברוך גולדשטיין שבזמנו ירה למוות ב- 29 ערבים במערת המכפלה עם הכותרת תחת אשר קינא לא-לוהיו. את הדברים הללו בני נוער רואים ואסור לנו להסכים בשום פנים ואופן שבן נוער יגיע למסקנה שהדרך הזאת לגיטימית".

הרב מדן הרחיק לכת ואמר כי "אני מוכן שאנחנו נרד מתחת לאחוז החסימה ולא להיכנס עם עוצמה יהודית לפני שאיתמר בן גביר מוריד את התמונה ומקבל על עצמו שלא לתלות אותה מחדש. אם הם מוכנים ללכת בכיוון שלנו אפילו במעט יש על מה לדבר אבל אם הם רוצים לתת דוגמא לבני נוער בטעות הזאת אני מעדיף שנרד מתחת לאחוז החסימה, אנחנו חייבים את זה לנוער שלנו. הנוער שלנו לא יחזור ולא יעשה את המעשים הללו ויהי מה. זה המינימום כדי שלא ניתן חלילה דוגמא למישהו איך להתנהג. אני לא מרוצה בכלל אבל בהתחשב במאבק של אחוז החסימה ובכך שמדובר רק בבלוק טכני אאלץ להסכים לכך".

איתמר בן גביר מסר לסרוגים: "אני שמח לשמוע שסוף סוף במפד"ל הוקמה ועדת רבנים שבוחנת תמונות בסלון ואולי גם בחדר המיטות. מקווה שכבוד הרב מניח שאני מאוד מעריך אותו לא בדק אילו תמונות יש בסלון של נפתלי בנט. התמונה של ד"ר ברוך גולדשטיין תלויה באלפי בתים, גם שלי, היות וד"ר גולדשטיין היה רופא שהציל חיים של עשרות יהודים גם של חברים אישיים שלי".

"בבלוק טכני אף אחד לא אמור להתעבר לאף אחד ואני מציע שלא נתחיל לפשפש בתמונות שנמצאות בסלון. זה מתחיל בתמונות ועשוי להסתיים בכיסוי ראש, אורך שרוול, ודברים אחרים. ההליכה המשותפת בבלוק טכני היא להציל את עם ישראל. אני לא מבקש מהבית היהודי שיהיו כמוני אך אני מבקש שיכבדו את השונה ואת האחר".