הרב הראשי דוד לאו מונה לנשיא בית הדין לגיור - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

הרב הראשי דוד לאו מונה לנשיא בית הדין לגיור

הממשלה אישרה את מינוי הרב הראשי הרב דוד לאו לממונה על הגיור, זאת לאחר פנייתו של סגן השר אלי בן דהן לראש הממשלה נתניהו. בן דהן כינה את מינויו "קריטי", והסביר כי "במיוחד בעיתות אלו, חשובה יציבותו"

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=עטרה-גרמן'>עטרה גרמן</a>, חדשות סרוגים
הרב הראשי דוד לאו מונה לנשיא בית הדין לגיור
  (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

שלושה חודשים לאחר שסיים את תפקידו הראשון לציון הרב יצחק יוסף כנשיא בית הדין הגדול וכממונה על הגיור, אושר מינויו של הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו לתפקיד, זאת לאחר פנייתו של סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן לראש הממשלה בנימין נתניהו.

עד כה, לא דנה הממשלה בעיכוב המינוי ה"פוגע במתגיירים". אך אתמול כאמור בעקבות פנייתו של בן דהן אושר מינויו של הרב לאו לתפקיד נשיא בית הדין לגיור.

כזכור, כחלק מכהונת הרבנים הראשיים הנמשכת 10 שנים, משמשים הרבנים בתפקידים שונים ובהם נשיא בית הדין הגדול אשר משמש במקביל גם כאחראי לנושא הגיור. בתפקיד נשיא בית הדין הגדול מתבצעת רוטציה אחת לחמש שנים באופן אוטומטי, אך החלפת הממונה על נושאי הגיור טעונה החלטת ממשלה בנושא.

הרב בן דהן כינה את מינויו של הרב לאו לתפקיד "קריטי", והסביר זאת "כיוון שאחד הדברים החשובים בבתי הדין לגיור זה קיומה של יד מכוונת למקרים סבוכים של גיור". הוא הדגיש כי "במיוחד בעיתות אלו, חשובה יציבותו של בית הדין לגיור לעם ישראל".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו