בדרך לביקור מדיני נוסף: ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכונן לפגישתו הקרובה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בקרמלין. בישיבת הממשלה היום (ראשון) נתניהו אמר כי "השבוע אמריא למוסקבה, לפגישה חשובה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. אנחנו נפגשים מעת לעת כדי להבטיח את התיאום הביטחוני וכמובן לדון בהתפתחויות באזור".

מוקד מרכזי של השיחה של נתניהו ופוטין צפוי להיות הלחימה המתמשכת בסוריה והנוכחות האיראנית באזור. "בפגישה אבהיר שוב שני עקרונות יסודיים במדיניות ישראל" אמר נתניהו על הפגישה המתוכננת. "ראשית, לא נסבול התבססות צבאית של איראן וגרורותיה בשטח כלשהו של סוריה – לא שטח קרוב לגבול, ולא שטח רחוק ממנו. שנית, אנחנו נדרוש מסוריה, וגם מצבא סוריה, שישמרו באופן קפדני על הסכם ההפרדה מ-1974".

בדבריו נתניהו גם התייחס לקשר בין ישראל וארה"ב בנושא. "מובן מאליו שאני עומד בקשר שוטף גם עם הממשל האמריקני" טען. "הקשרים הללו עם שתי המעצמות הגדולות הם חשובים מאוד לביטחון ישראל בכל עת ובייחוד בעת הזאת". לאחר הביקור של נתניהו, פוטין צפוי להיפגש בשבוע הבא עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפינלנד.

הפגישה הנוכחית תהיה השלישית של נתניהו ופוטין בשנה האחרונה. המפגש האחרון בין השניים התקיים לפני כחודש, במהלכו המנהיגים דנו בנושא האיום האיראני והסכנות הכרוכות בהתבססות האיראנית בסוריה. "זה לא ייאמן, אבל 73 שנים אחרי השואה יש מדינה במזרח התיכון, איראן, שקוראת להשמדה של עוד שישה מיליון יהודים" אמר נתניהו.

עם זאת, ראש הממשלה גם ציין כי "ההבדל בין אז והיום הוא שיש לנו היום מדינה, ואני מאוד מעריך את ההזדמנות לשוחח איתך על בעיות האזור והניסיונות, כפי שאתה אומר, לפתור את המשברים, להסיר את האיומים בצורה מושכלת ובצורה אחראית".