ספיישל עצמאות: מתכונים ששווה לאמץ במנגל הקרוב

רגע לפני חגיגות יום העצמאות, אספנו לכם מתכונים ורעיונות ששווה לאמץ במנגל הקרוב. בונוס יש גם מתכונים טבעוניים, כדי שאף אחד לא יישאר מקופח בחג הזה | צאו לחגוג

ספיישל עצמאות: מתכונים ששווה לאמץ במנגל הקרוב
  (צילום: שטארסטוק)

רגע לפני חגיגות יום העצמאות, אספנו לכם מתכונים ורעיונות ששווה לאמץ במנגל הקרוב- בונוס יש גם מתכונים טבעוניים, כדי שאף אחד לא יישאר מקופח בחג הזה

1. מתכון למיני המבורגר פיקנטי | בשרי 

לא סתם אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, מתכון לקציצות המבורגר קטנטנות ופיקנטיות שמשאירות טעם לעוד. ניתן לצלות אותן על המנגל או מחבת פסים לבחירתכם.

לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: שטארסטוק)

2. מתכון לסלמון על האש | פרווה 

הפתרון המושלם לאוהבי דגים שרוצים גם לצאת לידי חובת מנגל ביום העצמאות. ניתן לבחור במקום סלמון גם דגים שלמים אחרים שאתם אוהבים.

(צילום: cafedelites.com)

מצרכים:
1.5 ק"ג פילה סלמון שלם
צרור כוסברה קצוצה
1 ראש שום, מקולף ופרוס
פלפל ומלח גס (לפי טעם)
כף שמן זית
2 לימונים, פרוסים דק

אופן ההכנה:
1. מניחים על משטח עבודה חתיכת נייר כסף גדולה ועליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.

2. מפזרים מעל את השום והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל מעורבבים עם שמן זית. לאחר מכן מניחים מעל את פרוסות הלימונים.

3. סוגרים היטב את נייר הכסף ומניחים על מנגל בוער. צולים מכל צד במשך 8 דקות ומוציאים מהאש. חותכים לפרוסות ומגישים

3. ציפס על שיפוד 

למה להכין צ'יפס רגיל? כשאפשר לשים אותו בצורה מקורית על שיפודים שיחטפו ברגע שתורידו אותם מהמנגל.

אופן ההכנה: תוקעים על כל שיפוד תפו"א שלם ומקולף ויחד עם סכין חותכים בצורה מעוגלת (ראו בסרטון המצורף) את התפו"א ולאחר מכן פותחים אותו לאורך השיפוד ומבשלים ישר על המנגל. לשדרוג: מומלץ לזלף שמן זית ולתבל במלח, פלפל ושום לפי הטעם.

טיפים לחיתוך:

-אם קשה לכם לתקוע את התפו"א המקולף על השיפוד, מומלץ להרתיח אותו למשך 5-8 דקות במים עם מלח ולהוציא כשהוא עדין קשה ויציב אך קל יותר לעבודה.

-אם מתחשק לכם לתת טוויסט נוסף לתפו"א על השיפוד הוסיפו בין הרווחים עשבי תיבול או פסטרמה.

-נסו את המתכון גם עם בטטה – יצא טעים ומוצלח לא פחות

4. מתכון לשיפודי ירקות במרינדה גאונית| פרווה

מתכון לירקות במרינדה גאונית, שאפשר לשלב בה גם קוביות חזה עוף וליצור שיפודים צבעוניים וטעימים למנגל

לצפייה במתכון לחצו כאן 

5. מתכון להמבורגר פורטובלו | פרווה

גם לאורחים הטבעונים והצמחונים מגיע לחגוג עם המבורגר עסיסי וגם לזה דאגנו

מצרכים:

3 בצל לבן קצוץ דק
סלסלת פטריות פורטבלו (500 גרם) חתוכות לקוביות גסות
5 כוסות (600 גרם) עדשים ירוקות/שחורות
100 גרם פירורי לחם
30 מל רוטב ווסטצ'סטר/ ברביקיו
2 כפיות פפריקה מעושנת
מלח (לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
שמן זית

(צילום- שרית גילדנור)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים כ-10 דק' ומסננים (אפשר ורצוי להכניס אותם לאחר הסינון על מגש לתנור לייבוש קל)

2. מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד שהוא נהיה רך ושקוף ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

3. מטגנים טיגון קל את הפטריות עם שמן זית ו1/3 מהרוטב ברביקיו ומניחים במסננת בצד שיצאו הנוזלים.

4. לאחר שיצאו הנוזלים טוחנים במעבד מזון את העדשים והבצל עם מחצית מכמות הפטריות(חצי מכמות הפטריות להשאיר בצד) תוך כדי טחינה מוסיפים את הרוטב הפפריקה המעושנת המלח והפלפל.

5. מעבירים לקערה ,מוסיפים את הקוביות של הפטריות שהשארתם בצד ואת פירורי הלחם ולשים עם היד עד למרקם אחיד. לטעום ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם אם המסה שלכם יצאה נוזלית מידי אפשר להוסיף פירורי לחם.

6. רצוי לתת למסה להתקרר שעה במקרר אבל לא חובה, ולאחר מכן להכין קציצות ולצלות על המנגל

=============

המתכון להמבורגר באדיבות מסעדת NOON

 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע