סקר 'המטה המרכזי' של ערוץ 10 מעלה תמונה עגומה מאוד עבור מפלגת ש"ס.
על פי הסקר המפלגה מקבלת 3 מנדטים בלבד ואינה עוברת את אחוז החסימה, יריביתה מבית – מפלגת יחד – גם היא לא עוברת את אחוז החסימה וזוכה ל-2 מנדטים בלבד. התוצאות העלובות של שתי המפלגות, באות על רקע המלחמות הפנימיות ביניהם במהלך השבוע, וזאת על רקע אירועי יום הזכרון למנהיגה הרוחני של התנועה – הרב עובדיה יוסף.
גוש הימין נחלש במעט. הליכוד עם 26 מנדטים מוביל בפער גדול על יריביו, הבית היהודי מתחזקת במעט עם 10 מנדטים, וישראל ביתנו עם 6 סוגרים גוש ימין של 42 מנדטים. אחד פחות מהמצב כרגע בכנסת.
במרכז, יאיר לפיד מכפיל את כוחו ל-21 מנדטים ואילו כולנו נחלשת ל-7 ומשלימה גוש מרכז של 28 מנדטים. 7 יותר מהמצב שלהם כרגע בכנסת.
נתניהו שקל להוריד את אחוז החסימה
בשמאל – המחנה הציוני ממשיכה בהתאוששות עם 20 מנדטים. מרצ מרשימה עם 7, והרשימה המשותפת נחלשת ל-12. ובסך הכל 39 מנדטים (42 כרגע).
יהדות התורה עוברת עם 6 מנדטים והיא כרגע המפלגה החרדית היחידה בכנסת
יש לציין כי בסקר הביאו את התוצאות של ש"ס ויחד למרות שאינן עוברות את אחוז החסימה, וכך למעשה החסירו 5 מנדטים ממפת המושבים בכנסת, כך שאי אפשר לחשב קואליציות אפשריות.
נזכיר כי השבוע העלה ראש הממשלה נתניהו אפשרות להורדת אחוז החסימה בחזרה ל-2% (שני מנדטים וקצת) בכדי למנוע מצב בו מפלגה מגוש הימין – ש"ס/יחד/האיחוד הלאומי רצה ומאבדת קולות לימין.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
ציפי
מי שלא עושה כלום לא צריך לחכות לתגובה אחרת כך זה עם כל אלו שחושבים שהם נציגי הרב עובדיה
09:48 03.04.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מדינת ישראל אשמה בגלל...........
כל הכבוד לחכי"ם החרדים! שעוזרים לנו, לאט לאט אבל בטוח, אנו מחלנים את כולכם. כל הכבוד ממש. אנו מודים לכם מכל הלב על שיתוף הפעולה בחילולי השבת, לאט לאט לא יהיה...
כל הכבוד לחכי"ם החרדים! שעוזרים לנו, לאט לאט אבל בטוח, אנו מחלנים את כולכם. כל הכבוד ממש. אנו מודים לכם מכל הלב על שיתוף הפעולה בחילולי השבת, לאט לאט לא יהיה כאן בארץ ישראל שום שמירת שבת, אנחנו גם מודים לכם על שיתוף הפעולה בתחום כמו הרכבת וכו'. גם באקדמיה, מצויין שאתם מתקרבים אלינו, זה עוזר לאט אבל בטוח להפוך אתכם לחילונים גמורים כמונו. לא איכפת לנו שתמשיכו ללכת עם כיפה שחורה ולבוש חרדי, העיקר שאתם תתנהגו בסוף כמונו החילונים. גם בענין חידוש גזירת הגיוס, כל הכבוד לשיתוף הפעולה! המכסות והיעדים עוזרים לנו להפוך אתכם לחילונים לאט אבל בטוח. בבחירות הקרובות כולנו נצביע ג' או ש"ס. למה להצביע מרץ או יאיר לפיד, אם החרדים עושים זאת טוב מאתם? וזה רק מקצת שבחו בפניו של חכי"ם רחדים לשעבר, הי"ד.
המשך 14:29 01.11.2017שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר