ההשתלחות של דרעי בכיפות הסרוגות. יו"ר ש"ס מסרב הערב לחזור בו ואף מצדיק את ההתבטאויות המשתלחות אותן כיוון לעבר קהילות סרוגות במרכז הארץ בכלל ולעבר רבני צהר.

במסר שפרסם בדף הפייסבוק שלו כתב דרעי: "הערב התפרסמו בחדשות ערוץ 2 חלקים מנאום שלי בו התייחסתי לקהילות מסויימות המכנות את עצמם ׳ליברליות׳. במהלך דבריי התרעתי מפני האיום המרחף על זהותנו כיהודים. אמרתי כי אותן קהילות המתיימרות להציג את עצמם כדתיות, פונות למחוזות ליברליים אשר במקרים רבים מתנגשים חזיתית עם ההלכה ועם המסורת שלנו.

את הדברים אמרתי מתוך דאגה עמוקה לשמירת המסורת היהודית. ניצני הרפורמה הניבטים מקהילות אלה, עלולים להביא אותנו בעוד עשרות שנים, לרפורמה מלאה ולפגיעה חמורה במסורת היהודית."

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/08/VID-20170821-WA0077.mp4]]]

(צילום: באדיבות חדשות 2)

ציטוטים של בכירי רבני הציונות הדתית

במקום להתנצל, דרעי הצדיק את דבריו בכך שמדובר בציטוטים של רבנים סרוגים: "דבריי נאמרו בכאב, הם אינם חדשים, אלה ציטוטים של בכירי רבני הציונות הדתית שהתבטאו אף במילים חריפות יותר והביעו גם הם דאגה עמוקה לעתידו של העם היהודי.

רבנים דוגמת הרב צבי טאו, הרב יהושוע שפירא, הרב מיכה הלוי, הרב אליהו זיני ועוד, שותפים כמוני לדאגה מפני ניצני הרפורמה הללו. אותם רבנים מובילים את המאבק בתופעות הללו תוך חיזוק הרבנות הראשית ומלחמה על גיור כהלכה ועוד."

את דבריו סיים דרעי בסוג של התנשאות על הציבור הסרוג: "אין לי ובטח לא להם, דבר כנגד הציונות הדתית, לכולנו מטרה משותפת: לחבר בין יהודים ולא חלילה להפריד. בהתקרב ימי אלול, ימי התשובה הבאים עלינו לטובה, נמשיך לדאוג לעתידם הרוחני של אחינו ולאהוב אותם, תוך הבעת חרדתנו מפני הבאות ונסיון עיקש להשיב לבם של אותם חלקים מאחינו אהובינו התועים אל אבינו שבשמים."

מארגון רבני צהר נמסר כי "הדברים לא ראויים לתגובה, גם בשל תכנם, וגם בשל מי שאמרם".

מתנועת נאמני תורה ועבודה נמסר בתגובה: ״ראש חודש אלול מחר. "על חטא שחטאנו" מכה כל אחד על החזה שלו. אנו מציעים שדרעי יעסוק בחשבון הנפש שלו ולא שלנו. ברוך ה' יש מספיק לכולם. את הדאגה להלכה נשאיר לדיון הלכתי אמיתי״