(צילום: מתוך חדשות 2; תמונה ראשית: צילום מסך)

כתב חדשות 2, גלעד שלמור, שחזר הערב (חמישי) את הלינץ' שעבר במהלך סיקור הלוויה של ערבי מיפו שנהרג בעימות עם שוטרי משטרת ישראל.

"הגענו ליפו באותו הערב, לאחר שקיבלתי טלפון מאחד ממקורבי המשפחה שהזמין אותי", תיאר שלמור בראיון לחדשות 2. "התחלנו איתם את מסע ההלוויה, והאווירה הייתה חמה אבל לא לוהטת, כלומר זה לא נראה כמו אירוע זועם אלא אירוע כואב ועצוב. צעדנו איתם 300 מטר כשלפתע העניינים התהפכו לחלוטין".

שלמור סיפר כי הראשון להיות מותקף היה הצלם שאיתו, גל זייטמן. "הם ניגשו אליו ובמכות ואגרופים לקחו ממנו את המצלמה והעלימו אותה", הוא משחזר. "הוא איכשהו הצליח לחלץ את עצמו מהסיטואציה, ואני זוכר שבאותם רגעים חשבתי לעצמי שלא כדאי שאני אברח כי רק זה ייצר תגובה של מרדף. חשבתי שאם אני אעמוד במקום ואבקש שיירגעו, זה יעבוד. זה לא עבד".

"מהר מאוד התחילו לתקוף אותי הרבה אנשים, אני לא יודע כמה ואני לא יודע כמה זמן זה נמשך. האדרנלין בגוף גורם לזמן לעבור לאט יותר, אבל אני זוכר שהרגשתי שהזמן שחלף מוגזם, שלא זה הזמן שלוקח להתלקחות זעם ספונטנית להתלקח ולהיגמר. התחושה הייתה כאילו אני יושב בתוך חדר סגור ושומע את הקולות שלהם מבחוץ והמחשבות שלי מאוד צלולות. אני מבין שאני בקלות יכול להיות בסיטואציה מסוכנת".

עוד מתאר שלמור כי ההחלטה האסטרטגית שלו הייתה שלא להחזיר. "הבנתי שאם אני מכה חזרה זה רק ילבה את הזעם נגדי", הוא מוסיף. "תוך כדי המאבק אני מחפש את הדרך החוצה כשפתאום הרגשתי יד שאוחזת בזרוע שלי ואומרת לי 'תברח מכאן'. ואני קם ואני מנסה למצוא מישהו שיחלץ אותי".