קצת יותר משנה לאחר שנבחר לתפקיד שר הבטחון, הגיע היום יו"ר ישראלי ביתנו שר הבטחון אביגדור ליברמן לכנס הרצליה ודיבר על האיומים הביטחוניים על ישראל, וגם על הסכסוך הפנים פלסטיני, ולרגע אחד נראה שהתחרט על אמירות שהפריח בעבר בעת שהיה ח"כ באופוזיציה – בעיקר על ההתחייבות שלו לחסל את הנייה תוך 48 שעות.

את מרב החיצים בדבריו הפנה כלפי הפלסטינים, אבו מאזן וחמאס שאינם רוצים בשלום עם ישראל. "משבר החשמל הוא משבר פנים פלסטיני שלא צריך להיכנס אליו בכוח" על אבו מאזן אמר: "בכוונתו להמשיך בעתיד לקצץ בכספים עבור דלק ותרופות. הוא מבקש גם לפגוע בחמאס וגם לגרור את חמאס לעימות מול ישראל"

[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2017/06/צילום-CONTACT-GBS.mp4]]]

(צילום: contact GBS)

על הקווים האדומים של ישראל אמר ליברמן: "שלא יהיו אשליות, גם כשנגיע לסוף הסכסוך עם הפלסטינים הבעיות לא ייפתרו. אנחנו לא נסכים לפליט אחד שיחזור לגבולות 67, אפילו לא רבע פליט".

לא נצחנו מאז ששת הימים

כאמור ליברמן הודה שגם לו היו אמירות חסרות בסיס בעת שהיה ח"כ באופוזיציה. "הניצחון האחרון של ישראל היה ב-1967 במלחמת ששת הימים. לכן, בכל עימות עתידי עלינו לנצח. תמרון קרקע אמיתי עשינו בפעם האחרונה במלחמת לבנון הראשונה".

ליברמן הוסיף: "אנשים אוהבים להתחבר למישהו צעיר בריא ומצליח, וכך גם מדינות. כשאין ניצחון אין ביטחון מהצד השני. גם כשיצאנו מרצועת עזה, אמרנו שאם יהיה משם טרור אז נמחק אותם. היו לא מעט הבטחות, כולל שלי, שלא היה להם כיסוי".

גם על היוזמה שלו לפוליגרף בקבינט, התייחס ליברמן, כשאמר בהקשר לדיון אסטרטגי על עזה, "אי אפשר לדון בסוגיה, משום שאחרי דקה אראה את זה בתקשורת".