מבזקים
סרוגים

המורה הפוגעת מהסמינר תפצה את התלמידה במיליון שקל

"מאות מעשים מגונים": יותר מעשור אחרי, המורה הפוגעת מהסמינר תפצה את התלמידה במיליון שקל

ג' אייר התשפ"ו
המורה הפוגעת מהסמינר תפצה את התלמידה במיליון שקל
סמינר אילוסטרציה - למצולמות אין קשר לכתבה צילום: (אילוסטרציה יונתן זינדל/פלאש90)
בית משפט השלום בירושלים פסק פיצויים משמעותיים בסך של כמעט מיליון שקלים לנפגעת עבירות מין בסמינר, אשר הגישה תביעה אזרחית נגד המורה שפגעה בה, מרים צווייג.

על פי פסק הדין שהובא ב'וואלה', הפגיעות החלו בשנת הלימודים 2012-2013, כשהתובעת הייתה כבת 18, ונמשכו לאורך חמש שנים עד היותה כבת 23. במהלך שנים אלו, כפי שנכתב בפסק הדין, הנתבעת "ניצלה את מעמדה כמורה ומטפלת ואת תלותה הנפשית של התובעת בה, וביצעה בה מאות מעשים מגונים". צווייג כבר הורשעה בהליך הפלילי ונגזרו עליה שש וחצי שנות מאסר והיא כיום אסירה.

מומחית פסיכיאטרית מטעם בית המשפט קבעה כי התובעת סובלת מנכות נפשית צמיתה. בחוות הדעת תואר מצבה הקשה: "התובעת סובלת מפוסט טראומה מורכבת ומתמודדת עם תנודות אפקטיביות, קשיי ויסות, חרדה מתמשכת וחוסר יציבות נפשית".

עוד צוין כי התובעת מתמודדת עם "הפרעת אכילה הקשורה לנתבעת" וכי היא "זקוקה להמשך טיפול פסיכיאטרי תרופתי קבוע ולטיפול פסיכולוגי פרטני לו תיזקק לאורך שנים אם לא לחיים". השופטת הדגישה בפסק הדין את חומרת הנזק שנגרם לצעירה: "מעשיה החמורים של הנתבעת, ניצול האמון והתלות והפגיעה המינית השיטתית לאורך חמש שנים, גרמו לתובעת נזקים נפשיים קשים".



פיצוי כספי עבירות מין מורה סמינר

גלו עוד כתבות

החליקו לגלות עוד

סיימתם! אין עוד כתבות להצגה