אם אתם יכולים למנות את עצמכם בין האנשים שמחבבים במיוחד את המאכל המטוגן- 'צ'יפס',  כדאי לכם לקרוא את הכתבה הבאה. ממוחים לתזונה ולמחלות גילו לאחרונה קשר מדאיג לבין אכילת צ'יפס לבין מקרי מוות מוקדמים.

במחקר שהתפרסם בגיליון האחרון של העיתון "American Journal of Clinical Nutrition", בדקו המומחים את צריכת תפוחי האדמה במספר מדינות בראשן איטליה ובריטניה, אצל 4,400 אנשים בטווח הגילים 45-79 במשך שמונה שנים.

טעים אבל מזיק (צילום: שטארסטוק)

התברר כי צורת הצריכה של תפוחי אדמה היא המשמעותית בתוצאות המחקר, לאחר שלא נמצא קשר בין אכילת תפוחי האדמה, אפילו בכמות גדולה מהרגיל לבין המוות המוקדם אצל 236 הנבדקים שלא נותרו בין החיים בתום שנות המחקר. התגלה כי צריכה של תפוחי אדמה מטוגנים (צ'יפס) בתדירות של פעמיים בשבוע ומעלה הגדילה כפליים את הסיכון למוות מוקדם.

החוקרים הדגישו כי תפוחי האדמה בפני עצמם הם: "מזון בריא יחסית, בזכות תכולה גבוהה של ויטמינים וסיבים תזונתיים שייתכן כי מאזנים את הערך הגליקמי הגבוה של תפוח האדמה".  לכן הם ממליצים לנסות לצרוך את תפוח האדמה בכל צורה אחרת של בישול, אפייה או אידוי שיכולים להיות טעימים לא פחות ועם זאת להטיב עם אורך החיים.