בראיון של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק לתכנית 'חיידק פוליטי' בערוץ הכנסת, שאלה אותו המראיינת נחמה דואק:
מלחמת ששת הימים שינתה את הגוון של האוכלוסייה וגם העלתה את המשיחיות האם זה יכול לגרום למלחמת אחים, שהרסה את שני בתי המקדש?
"אני מאמין שלא ומקווה שלא. אבל להגיד שהסכנות שהתלמוד מזהיר בפניהם, על רקע לקחי העבר, זה יהיה אי הסתכלות על האמת.", השיב ברק.
נחמה דואק עוד ניסתה לעזור "קמצא ובר קמצא".
אך אהוד ברק המשיך בשלו: "התלמוד מזהיר אותנו מפני שלושה דברים: לא לדחוק את הקץ – לנסות לעזור למשיח לבוא. לא לעלות בחומה – לא להתגרות במעצמות הגדולות, והוא אומר לנו גם להימנע משנאת אחים. אי אפשר לומר שאנחנו נמנעים מהדברים האלה."
מאיפה לברק האידיאולוגיה החרדית?
האזהרה השלישית של ברק, היא המצאה שלו: התלמוד בסוף מסכת כתובות מזהיר אמנם מפני דחיקת הקץ ועלייה בחומה, אך האזהרה השלישית היא דווקא לגויים, שלא ישעבדו את ישראל יותר מדי.
אך גם אם נניח לטעות העובדתית הזו, שימוש ב"שלוש השבועות" הוא תמצית האידאולוגיה של החרדים האנטי-ציונים, בראשם חסידות סאטמר, שהצדיקו בכך את האיסור החמור לעלות לארץ ישראל ולהקים בה מדינה עד שיבוא המשיח. הם ראו בזה את "דחיקת הקץ" ו"התגרות באומות העולם" – בעקבות סאטמר, גם שאר החרדים אימצו רעיונות דומים, שעדיין נמצאים חזק בהשקפה החרדית.
מוזר לשמוע ציטוט כל כך רחוק מהציונות, מפיו של אהוד ברק, יליד קיבוץ משמר השרון. הייתכן שעם הזקן אהוד ברק מתחיל "להתחזק"?
תגובות
לא צריך להיות חסיד סאטמר כדי להבין שאי אפשר לעלות בחומה.מלחמות מצווה והגנה זה לא נקרא לעלות בחומה.סאטמר לא רוצים לעלות לארץ לקיים את מצוות כיבוש הארץ אחרי הכרזת אום ואז הם נאחזים בקש.
אפילו אהוד ברק מבין כי סאטמר צודקים...מה הדיל הבא ?! חסידי סאטמר יתמכו באהוד ברק בבחירות הבאות ?!
כותב הכתבה הינו ממש קומיקאי ולהטוטן ספרות ויודע לצייר במכחולו הפרטי את המציאות באופן משעשע ביותר אולי מקומו יותר על הבמה מאשר להיות מנתח מבריק וכותב בחסד
על איזה חומה הוא מדבר בכלל? אדוני. על איזה חומה אתה מדבר? אתה מוהיקני מלפני מאה שנה? תתעורר