חבר הכנסת אורי מקלב מ'יהדות התורה' יוצא במתקפה חריפה וחסרת תקדים נגד הגרעינים התורניים של הציונות הדתית וטוען כי בסופו של דבר מדובר במפעל שכולו פוליטיקה מההתחלה ועד הסוף.

בנוסף, טוען מקלב כי במקומות רבים הגרעין התורני מחליש את הפעילות התורנית של ארגונים חרדיים.

הכל פוליטיקה

"פעם חשבתי שהגרעינים התורניים האלו באמת רוצים להרבות יידישקייט, להקים מוסדות חינוך שיש בהם קצת תוכן תורני או לימודי מסורת, להגביר ולהרחיב את פעילות הקירוב ויראת שמים לציבור שלא נמנה על כך עד היום. אבל לא, הכל שם פוליטיקה מההתחלה ועד הסוף", נשמע מקלב בהקלטה שהובאה באתר החרדי 'כיכר השבת'.

"את המאמצים הגדולים ביותר הם מפנים כנגד הגרעינים ה'שחורים'", ממשיך מקלב. "כשזה מגיע לגרעינים תורניים שחורים – שזה מציאות קיימת בהרבה ישובים, שיש שם פעילות גדולה מאוד גם של אברכים מקומיים וגם של אברכים שמגיעים מהסביבה במסגרות כאלה ואחרות – הם פועלים כנגדם. הם אלו שפועלים, רושמים ומקרבים למוסדות חינוך וגני ילדים תורנים, ומאז שצורפו הגרעינים שלהם הם מנהלים מלחמת חורמה כנגדם עד למצב שמוסדות נסגרו".

מחלישים פעילות תורנית

לדברי מקלב, "הם לא גרעינים תורניים אמתיים, זה גרעינים שמערבים פוליטיקה והשקפת עולם. יש כאלה שיש בהם פעילות של יידישקייט, עליהם אין ויכוח. אבל מתברר שהם בהרבה מקומות מחלישים פעילות תורנית וקירוב ענפה וגדולה מאוד".

"זה דבר חמור לכשעצמו: גם את התקציבים שקיימים לכך הם לוקחים, הם לוקחים את כל התקציבים ולא משאירים לשום דבר. עוד בקדנציה הקודמת, בכנסת ה-19, הוכנסו קריטריונים מפלים שלא נותנים לקבוצות אחרות תקציבים", טוען הח"כ מדגל התורה. "הם מומחים גדולים מאוד ליצור תבחינים וקריטריונים שיתאמו רק לעצמם. הם גם ביקשו מעמותות פעילות וגדולות מאוד, אני לא רוצה כאן לנקוב בשמות, והציגו את הדברים כפעילות שלהם לצורך קבלת תקציבים, ולא חילקו עם העמותות הפעילות האלה שום דבר".

לא תורה ולא סחורה

מקלב סיים את דבריו בכעס: "זה לא תורה ולא סחורה, אם ככה למה צריכים את כל זה? אני בהחלט חושב שצריך לשם דגש לתקציבים שלהם – אני לא יודע אם למלחמה, אבל להציף את הנושא הזה, שלא יתהדרו בנוצות שלא להם ויתהדרו בפעילות של קירוב ויידישקייט, הפצת תורה ויראת שמים".

"גם באופן המעשי, מפעילות כזו הם בסוף יתמודדו פוליטית בזירה המוניציפלית, לא פעם הבעיות שהיו לנו הן בכאלה שנבנו מהגרעינים התורניים הללו בעידוד שלנו. חשבנו לתומנו שזה לא פוליטיקה, הכל בלבד שיכוונו ליבם לאביהם שבשמים, ומתברר שלא אביהם שבשמים אלא אביהם הפוליטי מדבר כאן. כל אחד מכוון בליבו לדבר אחר, הדבר הזה עומד לפתחנו ואני מקווה שגם נצליח".