ספיישל חיסול חמץ: מתכון למאפה וולינגטון בגרסה צמחונית

כך תפנו את החמץ בסטייל מלוכותי: מתכון למאפה וולינגטון, היישר ממטבחי הממלכה הבריטית. טעים ומהיר גם כשאין לכם את המטבח של המלכה אליזבת ובנוסף לכל צמחוני וניתן לנשנוש או ארוחה בכל עת

טועמים עולם: מתכון למאפה מהמטבח של הדוכסית

מתכון למאפה וולינגטון בגרסה צמחונית 

לקראת הפסח המתקרב, מי מאיתנו לא רוצה לפנות מהמקפיא את שלל החמץ? ועוד בסטייל מלכותי? בדיוק בשביל הכנו לכם ספיישל חיסול חמץ והפעם: מתכון למאפה היישר ממטבחי הממלכה הבריטית- מאפה וולינגטון בגרסה הצמחונית.

מצרכים:

30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה – לא מלוחה
1 צרור כרישה, פרוסה דק
3 גבעולי סלרי, קצוצים
3 כוסות פטריות טריות, קצוצות
2 שיני שום, קצוצות
4 כוסות עלי תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
1 כפית תימין טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
600 גרם בצק עלים מופשר, קר – חתוך ל-2 גליונות שווים בגודלם
1 ביצה
מלח גרוס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה או המרגרינה, ומטגנים את הכרישה והסלרי במשך 4-3 דקות לריכוך.

3. מוסיפים את הפטריות ומבשלים יחד במשך 8-10 דקות, עד שהן משחימות ומאבדות נוזלים

4. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת, מוסיפים את התרד בקבוצות, תוך ערבוב מתמיד, עד לכיווץ.

5. מוסיפים את הפטרוזיליה, הרוזמרין והתימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. לאחר מכן מניחים בצד לקירור

6. על משטח מקומח קלות, פורשים בעדינות גיליון אחד של בצק עלים, ובעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 0.3 ס"מ ומעבירים אותו לתבנית המוכנה.

7. מסדרים את המלית בשכבה אחידה במרכז הבצק שבתבנית, ומשאירים מסביב שוליים של 2.5 ס"מ. מברישים במים את שולי הבצק החשופים.

8. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הגיליון השני של הבצק כמו הראשון, ובזהירות מניחים אותו על המלית ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות. אם את הקצוות אינם חופפים, מיישרים בסכין. עוברים סביב שולי הבצק עם מזלג ליצירת מאפה פוטוגני יותר.

9. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם 1 כף מים, ומברישים את הבצק באופן שווה.

10. בעזרת סכין, מסמנים קווים אופקיים על הבצק, ומפזרים מעל מעט מלח גרוס

11. אופים במשך 40-50 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים את המאפה במשך 15 דקות לפחות לפני ההגשה. פורסים ומגישים חם.

=======================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו