ט"ו בשבט הגיע: מתכון לעוגה בחושה עם פירות יבשים
לכבוד שבת באווירת ט"ו בשבט, אין יותר מתאימה למעמד מעוגה בחושה ומפתיעה עם פירות יבשים
מתכון לעוגה בחושה עם פירות יבשים
לכבוד שבת באווירת ט"ו בשבט, אין יותר מתאימה למעמד מעוגה בחושה ומפתיעה עם פירות יבשים. תשתדלו רק לא לגמור את שתי העוגות, עוד לפני שאתם מתיישבים לשולחן החגיגה.
מנות: שתי עוגות אינגלישקייק | חלבי
מצרכים:
350 גר' חמאה
3 כוסות (600 גר') סוכר לבן
6 ביצים L
3 1/2 כוסות (500 גר') קמח
3 כפיות א. אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
450 גר' יוגורט/ שמנת חמוצה
5 גר' קינמון טחון
50 גר' שזיף מיובש
50 גר' אגוזי מלך
50 גר' משמש
50 גר' חמוציות
50 גר' צימוקים
*אפשר להחליף את הפירות והאגוזים בפירות אחרים שאוהבים
אופן ההכנה:
1. מקציפים עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והקינמון עד שהחמאה מתרככת.
2. מוסיפים להקצפה את הביצים בהדרגה כל פעם ביצה עד להתמזגותה בבלילה.
3. מערבבים אבקת אפייה וסודה לשתייה עם שליש מכמות הקמח מערבבים ומוסיפים חצי מכמות היוגורט/שמנת חמוצה, לאחר ערבוב נוסף מוסיפים עוד שליש מהקמח מערבבים.
4.מוסיפים לבלילה את שאר היוגורט/שמנת חמוצה ושארית הקמח עם הפירות היבשים ומערבבים היטב.
5. מעבירים לשתי תבניות אפייה (אינגלישקייק) אופים 35-40 דק' בחום של 180 מעלות
על מנת לבדוק אם העוגה מוכנה יש לעשות את 'מבחן הקיסם' נועצים בעוגה קיסם ובמידה והקיסם יצא נקי, ללא תערובת הבלילה- העוגה מוכנה. בתאבון!
=========
המתכון באדיבות רשת קפה 'ביגה'