סערת שילוב הלוחמות בצה"ל ממשיכה לעורר תגובות מאנשים ששירתו שנים רבות בצבא, והבוקר (שני) היה זה תורו של הרבצ"ר לשעבר, הרב ישראל וויס, לשחרר אמירה שעוד צפויה להקים להקים קול מחאה.

לאחר דבריו של האלוף במיל' יפתח רון טל, לפיהם מי שמוביל את הקו של שילוב לוחמות בצבא הוא "מטורלל", הבוקר התייחס הרב וויס לסוגייה והתבטא בצורה הרבה יותר בוטה.

בראיון לרדיו 'גלי ישראל', תהה הרב וויס: "מה המשמעות של שירות בנות בטנק?", לדבריו: "נניח שתי לוחמות ושני לוחמים בטנק, נשמע הזוי. אם זאת המציאות זה הזוי". לדבריו: "שתי בנות ושני בנים יוצאים למלחמה, שוהים שעות וימים ביחד, עושים את צרכיהם, ואולי אפילו גם שופכים על עצמם מים כדי להתנקות". הרב וויס הוסיף בציניות: "אני מציע בהמשך שיהיו גם שירותים משותפים ומקלחות משותפות מחוץ לטנק ע"פ אותו עקרון".

הרב וויס התבקש להתייחס גם לדבריו של האלוף רון טל ואמר כי "הדברים לא נאמרו בחלל ריק אלא מתוך ידיעה של המצב בשטח". הרב וויס הדגיש כי "הוא דיבר על הפגיעה המבצעית יותר מהפגיעה ההלכתית, אבל אם מכניסים שני אנשים לחלל סגור אי אפשר שלא יתפתח שם משהו".

הרב וויס התייחס גם לדברים שכתב בעבר תא"ל במיל' צביקה פוגל לפיהם 'המתח האינטימי בין המין היפה למין החזק הוא תירוץ למי שמעוניין לסכל שילוב של נשים בתפקידי לחימה. הוא מתח וירטואלי. מי שלא שולט ביצריו בטנק לא ישלוט ביצרי בכל סביבה נשית'". הרב וויס הבהיר כי "אני כופר בכל מה שכתוב פה. אין דבר כזה. אי אפשר להכניס שני בני זוג, איש ואישה, חייל וחיילת למקום ושלא יתרחשו שם עניינים נוספים. אני אומר לך שיגדל שם טנקיסט קטן בעוד תשעה חודשים".

בנוסף טען הרב וויס כי ישנם אנשים המשמשים בתפקידים מסויימים בצבא שמסתירים את דעתם האמיתית בנושא: "יש מי שחושב בצה"ל שטענתי מוצדקת ולא רוצה לערב חיילות וחיילים בתא טנק אחד. אני מציב על העניין המבצעי סימן שאלה. אם תשאל את רוב מפקדי הצבא הלוחמים על תרומת לוחמות מול לוחמים, הם יאמרו לך משהו אחד ובתקשורת יגידו משהו אחר".