הכפייה החילונית בירושלים נמשכת והיא נשמעת אבסורדית.

הבוקר פרסמנו בסרוגים, כי היועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד אלי מלכה, הודיע בחוות דעת ששלח לאגודת הסטודנטים הדתית בעיר, כי אין לקיים אירועי יום סטודנט נפרדים לדתיים ולחרדים, מכיוון שבאירועים מהסוג הזה תתבצע הפרדה מגדרית על ידי מחיצות שיוקמו במקום. את המסמך חשף כתב ערוץ 2 ירון אברהם.

על פי הדיווח, בשבוע שעבר ביקשה רשות הצעירים בעירייה, בשמם של סטודנטים חרדים ודתיים, לאשר תקציב בגובה של כ-300 אלף שקלים מכספי העירייה לטובת קיומו של יום סטודנט נפרד עבור הסטודנטים הדתיים, מהמכללות השונות בעיר (מכון לב, מכון טל, מכון נוה, המכללה, מכללת תלפיות, ועוד) בו יופיעו זמרים המתאימים לציבור הדתי בהם אודי דוידי וחיים ישראל, והישיבה תהיה נפרדת ואזור לריקודים שייתחם במחיצה.

היועץ המשפטי לעירייה אסר על העירייה להשתתף באירוע כשקבע חד משמעית: "איסור ההפרדה תקף גם במקרים שהציבור עצמו מעוניין בכך, כמו במקרה שלפנינו".

ראוי לציין כי בעקבות התערבותו האישית של ראש העיר, ניר ברקת, הפתרון שגובש על ידי הדרג המקצועי בעקבות החלטת ראש העיר היא שהעירייה תתקצב כמתוכנן את כל האירוע וכל סידורי ההפרדה במקום יהיו באחריות אגודות הסטודנטים. מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "האירוע לציבור הסטודנטים הדתיים והחרדים יתקיים כמתוכנן. העירייה פועלת על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה ואינה כופה הסדרי הפרדה, אך הסטודנטים רשאים כמובן לשבת ולרקוד בהפרדה ולחגוג על פי רצונם".

בשיחה עם דובר אגודת הסטודנטים במרכז האקדמי לב, אבנר רוסלר, הוא אומר לסרוגים כי עד כה לא התקבל אישור רשמי מהעירייה על קיום האירוע, למעט הבטחה בעל פה של ברקת. "אין אישור רשמי, אבל אני מבין שהאירוע יפעל, אך בלי העירייה. האגודה תקבל מימון מהעירייה ותפעיל את האירוע עם הפרדה כמו שאנחנו רוצים".

מחיצה – אסור; עירום – מותר

אלא שבעוד בעיריית ירושלים אוסרים לסטודנטים דתיים לקיים אירוע בהפרדה, בפסטיבל ישראל אמור לעלות מופע בו 12 רקדנים אוסטרים, גברים ונשים, ירקדו במשך שעה שלמה בעירום על הבמה. מופע הריקודים שמתאים לסדום ועמורה, מכונה 'יותר מעירום', והוא כמו כל פסטיבל ישראל ממומן על ידי העירייה.

WhatsApp-Image-20160523
מופע עירום מותר בירושלים. (צילום מסך)

 

סטודנטים דתיים פנו לסרוגים ואמרו "איך זה שלמופע בעירום העירייה יכולה לתת יד ואילו לריקודים בהפרדה, שהם הלכה בסיסית, היועץ המשפטי לעייריה מחליט כי זה אסור?!".

"זה פשוט הזוי, הכפייה החילונית הזו", הוסיף אותו סטודנט.

נזכיר כי בשבוע שעבר החליטה אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית בהצבעה לאסור על הקמת מחיצה לסטודנטיות דתיות בנשף המיוחד ליום הסטודנט, אך מאידך, הציעה לכל סטודנט ערבי מונית מיוחדת שתביא אותו מביתו לנשף, כדי שלא יחלל חלילה את קדושת חג הרמאדאן.

המשנה לראש עיריית ירושלים וחבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי, דב קלמנוביץ', מסר לסרוגים: "ההחלטה לא לקיים אירוע לציבור דתי רק בגל הפרדה לצד קיום מופע עירום באמתלה של אמנות, הנה הזויה ואין בה שום היגיון. יש המון אירועים בהפרדה בירושלים ואף אחד לא ידבר על זה כי לא עוררו רעש, נראה כי ההיטפלות כעת היא ממניעים פוליטיים בלבד".

"רק על אירוע דתיים שעושים בהפרדה היועץ המשפטי פתאום נזעק. לא יעבור דבר כזה. אם האירוע הזה לא יתקיים אנחנו נילחם ויגלו שיש פה ציבור שלא מתפשר על תרבות. לא נשתוק על הדבר הזה. אנחנו לא אסקופה נדרסת שרק משלמת ארנונה".

בנוגע למופע העירום שיוצג בתאטרון ירושלים כחלק מפסטיבל ישראל אמר קלמנוביץ כי "לא יתכן שמופע עירום, אשר מרבית תושבי ירושלים לא מעוניינים שיוצג, יקח חלק בפסטיבל המייצג את ישראל ובמימון תושבי העיר. עצם קיום המופע הפוגעני הזה לצד אי קיום יום הסטודנט לדתיים מציג התנהלות פוגעת, מגמתית ובעייתי מאוד אשר יש לשנות אותה כאן ועכשיו.

"אפעל למען הסרת התמיכה בפסטיבל ישראל כל עוד מופע העירום יוצד כחלק מהפסטיבל המומן בחלקו מכספי עיריית ירושלים".