
המאבק הכלכלי והפלילי בארגוני הפשיעה בדרום רושם הישג חריג. בפעילות משולבת ורחבת היקף של שוטרי תחנתרהט ולוחמי חטיבת סה"ר (סדר ציבורי) של המחוז הדרומי, נתפסו השבוע אמצעי לחימה וסכום עתק של למעלה מ-5,000,000 שקלים במזומן.
הפעילות, שהתפרסה על פני מספר שכונות ברהט במהלך השבוע האחרון, יצאה לפועל בעקבותסכסוכים אלימים בין משפחות בעיר. מטרת המבצע הייתה למנוע ולסכל כוונות פליליות ואירועי ירי, לעצור מחוללי פשיעה ולבצע אכיפה כלכלית נגד התשתיות המממנות את העבריינות המקומית.
מוקד הפעילות התרחש בשכונה 18 בעיר. במהלך חיפוש ממוקד של הכוחות, אותרה מזוודה שהכילה את סכום העתק במזומן. במשטרה חושדים כי מקורם של חמשת מיליוני השקלים הוא בעבירות מס והלבנת הון של גורמים פליליים. בעקבות הממצאים החריגים, עוכבו שני חשודים לחקירה במפלג האכיפה הכלכלית של להב 433 במחוז הדרום.
במקביל, במסגרת חיפוש נוסף שנערך בשכונה 26 בעיר, פעלו הכוחות בסיוע יחידת הכלבנים של בח"מ דרום. הכלבים המיומנים סייעו באיתור אקדח, מחסניות ותחמושת מסוג 5.56. מחזיק המקום בו אותר הנשק נעצר מיד והועבר להמשך חקירה בתחנת משטרת רהט.
במשטרת המחוז הדרומי מדגישים את חשיבות שילוב הזרועות בין האכיפה הפלילית לאכיפה הכלכלית: "משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות ובכל הכלים העומדים לרשותה נגד מחוללי פשיעה וגורמים עברייניים. המטרה היא לפגוע בתשתיות הכלכליות המזינות את הפשיעה, לחזק את המשילות ולהבטיח את ביטחון הציבור בדרום".
