בעוד המשטר האיראני חותר לייצור נשק גרעיני, שיהווה איום על המשך קיומה של מדינת ישראל, דווקא בכיר בממשל מבהיר כי לאיראנים אין שום בעיה עם היהודים ואף מוסיף כי המשטר האיראני מעריך יהודים ואינו אנטישמי.
בריאיון לרשת הטלויזיה האמריקאית bbc נשאל יושב ראש הפרלמנט, עלי לריג'אני, האם המשטר האיראני מתנכל ליהודים המתגוררים בשטחה.
בתשובתו, שתוכנה מובא באתר החרדי 'קול ברמה', אמר לריג'אני כי "אנחנו לא אנטישמים בשום אופן, ומי שטוען שאיראן אנטישמית טועה. אין לנו בעיה עם היהדות. אנחנו מאמינים שזו דת נשגבת. יש לנו כבוד עצום ליהודים, לנביא הגדול של אלוקים, משה עליו השלום ולספר האלוקי 'התורה'".
אלא, שדבריו המפוייסים של לריג'אני לא נמשכו זמן רב ובהמשך הוא אכן הבהיר כי למרות שהוא חובב יהודים הוא מתנגד לציונות וקורא להשמיד את מדינת ישראל.
לריג'אני אף רמז כי איראן תומכת בטרנספר יהודים מישראל בחזרה למדינות מוצאם: "אנחנו תוהים מדוע צריך לגרש את הפלסטינים מבתיהם. הפלסטינים נאלצים לעזוב את מולדתם ולחיות במחנות או במדינות אחרות בתנאי עוני. למה להחליף אותם עם יהודים שמגיעים ממקומות שונים בעולם? למה לנהוג באלימות רבה נגד מוסלמים בפלסטין? זו האמת העגומה של זמננו. דוחקים אומה מחוץ למדינתה ומחליפים אותה באומה אחרת. זו רדיפה ואנחנו לא נסבול זאת".
כשנשאל מה יקרה אם ישראל תתקוף את באיראן, העדיף לריג'אני למלא פיו מים ולא להתייחס לשאלה.
בנוגע למדינת ישראל הבהיר לריג'אני את עמדתו ואמר כי יש להחזיר את היהודים בחזרה לארצות מוצאם, ולהשאיר רק את הפלסטינים להתגורר "בפלסטין". "המנהיג העליון עלי חמינאי הציע פתרון ראוי לפני כמה שנים: לערוך משאל עם בשטחים הכבושים בין מי שחיים שם – יהודים, נוצרים ומוסלמים, שייבחרו את עתידם. איראן תתמוך בהצעה כזו, זה החזון שלנו שעומד בעקרונות דמוקרטיים".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
19:33 02.09.2015שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר