נערה ממוצא ספרדי בת 15 מבני ברק נאלצה להתארס לבחור אשכנזי וזאת בכדי שתוכל להתקבל ללימודים באחד הסמינרים היוקרתיים בעיר.

הצעד בו נקטו הנערה ומשפחתה הגיע לאחר מספר פעמים בהן הן נתקלו בסירוב להתקבל לסמינרים אשכנזיים בעיר וזאת בעקבות "חוסר התאמה".

על פי הפרסום באתר וואלה!, בשנת הלימודים האחרונה נשארה הנערה בביתה כאשר כל הנסיונות למצוא לה מסגרת מתאימה, גם לשנת הלימודים הבאה, כשלו.

בצר לה ועל אף שטרם מלאו לה 18 שנים בכדי שתוכל להינשא, בשנה הקרובה היא צפויה להתחתן בניגוד לחוק וזאת לאחר שקיבלה את אישורו של רב חרדי בכיר.

על פי הפרסום באתר וואלה שהביא את פרטי הסיפור מאתר 'כל הזמן', בשיחה למקורביה סיפרה אמה של הנערה: "נגמרנו. נסחטנו. כבר אין לנו כוחות. אנחנו הרבה אחרי הקו של הייאוש. היא כבר לא הסתדרה ואין לנו מה לעשות. עכשיו היא כבר לא רוצה בשום פנים ואופן לחזור ללימודים, במיוחד לא אחרי כל הביזיונות שעברנו".

ראוי לציין כי לנערה הוצע ללמוד בסמינר פחות יוקרתי אך היא התעקשה לנסות להתקבל לסמינרים הנחשבים ליוקרתיים יותר, שם כאמור לא הסכימו לקבל אותה "ללא סיבה מיוחדת".

"עכשיו זה כבר מאוחר, עכשיו כבר אין מה לעשות. כשפנינו לכל העולם, זה לא עניין אף אחד", הוסיפה אמה.

אברהם טננבוים, דובר עיריית בני ברק, מסר בתגובה: "לכל בת בבני ברק היה מקום בסמינרים טובים בעיר, גם בשנה זו וגם בשנה הקודמת, אלא שלצערנו היו מספר הורים ספרדים שסברו כי סמינרים ספרדיים אינם טובים מספיק עבורם ובנותיהם צריכות להתקבל לסמינר אשכנזי. אלה הורים שבחרו לעשות עוול לילדיהם. מרביתם בחרו השנה נכונה ורשמו את בנותיהם לסמינרים ספרדיים".